Finalspel i Svenska Spel F19

FC Rosengårds U17-19 spelar i två olika serier – F17 SM och Svenska Spel F19. Det blev en hedersam andraplats i F17 SM och i F19 väntar nu en finalhelg i Stockholm för landets fyra bästa lag.

U17-19 är en stor spelartrupp som tränar tillsammans på Malmö IP och är en del av FC Rosengårds elitförberedande verksamhet. Många av spelarna är med på matcher i båda serierna. Det är ett ungt lag, födda 2003-2006, som gör sin första säsong i F19-serien och gör det med bravur!

F19 har slagits i tabelltoppen mot lag som KIF Örebro, Jitex Mölndal BK och Kristianstads DFF men har krigat sig till en förstaplats i södra serien. Det har lett fram till SM-slutspelet som går av stapeln 5-7:e november på Kanalplan i Stockholm. Lagen som väntar där är Umeå IK, Brommapojkarna och KIF Örebro.

Under säsongen har laget spelat 18 matcher i F19-serien med resor upp till bland annat Linköping, Eskilstuna och Lidköping. Många och långa resor som svetsat samman laget både på och utanför planen. Det har varit tight i toppen och laget har verkligen behövt kämpa för varje vinst och har nu alltså lyckats ta sig hela vägen till nationellt slutspel!

Samtliga matcher under finalhelgen sänds gratis på OBOS Damallsvenskans hemsida:
Dags för finalspel i Svenska spel F19 2021 – OBOS Damallsvenskan

Hela FCR-familjen önskar laget stort lycka till!

De senaste inläggen: