Fjärde raka segern i Division 2

FCR slog BW90 borta med 1-4.(Uppd)

 I vad som på förhand skulle bli en tuff bortamatch så sprang siffrorna iväg till 1- 4 och FC Rosengård tg sin fjärde raka seger i Division 2 Östra den här säsongen. FC Rosengård inledde matchen piggt och redan efter fem minuter så hade Granit fällts i BW’s straffområde. Alvedin förvaltade straffen och FCR ledde med 0-1. Resten av halvleken försökte BW90 pressa på för en kvittering men dom gånger som man inte sköt utanför så fanns Blerim på plats i målet och fick göra ett par svettiga ingripande. Halvleken slutar med en knapp 0-1 ledning till FC Rosengård. Den andra halvleken blåses igång och BW90 fortsätter att satsa framåt men Rosengårds höga press stör hemmaförsvaret som krånglar till det och gör självmål efter cirka tio minuters spel. Sedan vänder matchbilden till Rosengårds fördel, man börjar rulla runt snabbar och sedan hjälper det till en del när hemmalaget börjar hänga med huvudet. Rosengård ökade ledningen efter ytterligare tio minuter när Ylli skjuter in 0-3, sedan gör Granit 0-4 och saken är i princip klar när FC Rosengård storsint nog bjuder hemmalaget på ett mål. En liten plump i protokollet i en annars väl genomförd match men faktum kvarstår att FC Rosengård har full pott efter fyra omgångar.

Efter matchen så pratade jag lite med Kingsley Sarfo som spelade för FC Rosengård förra säsongen och han tyckte att Rosengård var välförtjänta vinnare även om det ”rann iväg” lite. Inför matchen så talade jag med Adnan och han sa att det laget som gör minst misstag kommer att vinna och så här efter matchen kan man konstatera att han hade rätt. BW90 orsakade straffen i den första halvleken och sedan i den andra halvleken så gjorde man självmålet. Efter straffen så tycker Adnan att man fick kontroll på BW90 trots deras chanser och efter självmålet så gick luften ur hemmalaget. BW90 tappade det mesta så att FC Rosengård kunde gå till en fyramålsledning men sett till antalet chanser så kunde man vunnit med större siffror om det inte varit för hemmalagets målvakt. Lika besviken som Kingsley var efter matchen, lika glad var Adnan som ”Personligen njuter jag lite mer än laget, dvs spelarna, ledarna och fansen. Självklart firade jag vinsten med truppen, men denna match hade större betydelse för mig då jag bara för någon månad sedan tillhörde Bw90”.

Med anledningen av det täta spelschemat så kunde killarna njuta av segern ungefär lika länge som det tog att åka hem till Malmö igen då det är en ny tuff match igen på söndag. Det kommer att tränas både idag (fredag) och på lördag inför matchen mot IFK Berga som spelas klockan 15.00 på Rosengårds IP. Missa inte den

Text & Foto: Stephan Lindstrand

{gallery slider=boxplus.carousel}/bwfcr2014{/gallery}