Fjärde raka segern för FCR

En match som på förhand skulle sätta FC Rosengård på prov blev istället till ett konstaterande att ”det här ser ju bra ut”, eller i alla fall under matchen första femtiofem – sextio minuter. Under de cirka sextio minuterna så hade man gjort först 1-0 när Ylli nätade på straff, Omid sköt in 2-0 och i slutet på den första halvleken så fick Granit iväg en boll som till slut letade sig in i nätet till 3-0. I den andra halvleken så fastställde Chris Ajakpoloho slutsiffrorna till 4-0 i den 59 minuten. Sedan förändrades matchbilden, Kvarnby tilläts ha mer boll och man fick bland annat en frispark som tvingade Bill att sträcka ut och de fick en del chanser att reducera. Så här i efterhand så verkade det stundtals som att de flesta på planen bara väntade på att domaren skulle blåsa av istället för att fortsätta köra på och hade man gjort det så hade segersiffrorna blivit större. Men oavsett vilket så blev det tre nya poäng till FC Rosengård och man hakar på Karlskrona i toppen som de enda lagen som fortfarande har full pott efter efter fyra omgångar.
FC Rosengårds Sam Nyman, som kom till FC Rosengård från just Kvarnby summerar matchen:
”Första halvlek är nog vår bästa halvlek i år tycker jag, vi håller bollen i laget och skapar väldigt mycket chanser. Även fast vi skapar mycket så lider inte defensiven av det och Kvarnby skapar bara en riktigt bra chans i första där de skjuter utanför men annars så släpper vi inte genom något.
 
Andra halvlek borde vi kunna klara av bättre. Vi låter Kvarnby spela lite mer samtidigt som vi inte hjälper varandra på samma sätt som i första i det offensiva spelet. Då blir det till att man får jaga mer boll istället. Så trots en väldigt bra match har vi saker att jobba på i veckan som kommer.”
Nästa match är redan på lördag den 9/5 klockan 14.00 då man möter Torns IF som så här långt haft en tuff inledning på säsongen, men mer om det i veckan.
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *