Fjärde raka segern och serieledning

Inför dagens match så pratades det en del om FC Rosengårds inställning och hur de genomfört de senaste matcherna och i dagens seger mot Qviding så visade man återigen vilken kämpaanda det finns i laget.
FC Rosengård hade ett par chanser i början av matchen och hade man satt en av dem så kanske matchen blivit helt annorlunda men istället så låg man under med 0-2 med tio minuter kvar av den första halvleken. Målen kändes inte helt rättvisa då Rosengård hade det mesta av spelet trots att det var mycket kamp och ställningskrig vilket man å andra sidan kan förstå då Qviding absolut inte ville åka hem med en tredje rak förlust. Efter 0-2 målet så trycker FC Rosengård på för en reducering som kommer precis innan domaren blåser för halvtid, det är Ali Jasim som skjuter in det psykologiskt viktiga 1-2 målet mellan benen på målvakten.
I den andra halvleken så jagar FC Rosengård på för en kvittering men den sitter långt inne då Qviding försvarar sig bra och skapar även en och annan chans på kontringar. Men efter bland annat en stolpträff och ett par chanser till så lyckas FC Rosengård till slut få in bollen till 2-2 när nyss inbytte William Magnusson överlistar Qvidings målvakt. Normalt sett så hade kanske lagen nöjt sig med vars en poäng efter en hård match men inte Rosengård som fortsatte att trycka framåt för att få ett segermål. Även det kommer då FC Rosengårds Granit Sherifi håller sig framme i matchens sista ordinarie minut och fastställer slutresultatet när han nickar in 3-2.
Matchen slutar som sagt 3-2 och FC Rosengård har förlängt sin segersvit till fyra matcher.
En rätt nöjd tränare, Mladen Blagojevic, berättar att det som avgör matchen idag är att FC Rosengård har en hel del vinnarskallar i laget som jobbar hela vägen in i det berömda kaklet. Sedan är det  väldigt fina inhopp från alla i den andra halvleken där alla bidrar till vändningen. Sen har Rosengård rätt marginaler med sig i delar av den andra halvlek som man haft emot sig i en del matcher i år.
I och med segern och sättet man genomför matchen på visar att man definitivt kommer att vara med i toppen av tabellen och kriga om avancemang till Division 1 även om resan dit är lång. Oavsett vilket så övertog FC Rosengård förstaplatsen i tabellen som man nu leder med två poäng före Onsala och tre poäng före trean Ängelholm.
Nästa match för FC Rosengård är på lördag då man möter Vinberg på bortaplan men mer om den matchen kommer senare.