Inför Karlskrona – FC Rosengård

På söndag möter FC Rosengård Karlskrona på bortaplan.
På söndag är det dags att ta på sig blåstället igen när FC Rosengård möter serietrean Karlskrona på bortaplan.
Precis som FC Rosengård så spelade Karlskrona bra under våren och precis som för Rosengård har man haft det desto tyngre under hösten. Karlskrona tog sin senaste seger innan uppehållet då man besegrade BW90 på bortaplan och under hösten så har man förlorat tre och spelat två matcher oavgjort. I förra omgången så mötte man LB07 i Malmö och det blev inte bättre än att man bara fick med sig en poäng hem till Blekinge trots att man tog en tidig ledning med 1-0, matchen slutade 1-1. Tack vare, eller snarare på grund av höstens formsvacka så har Karlskrona tappat mark till toppen och i skrivande stund så har man tio poäng upp till andraplatsen och ytterligare två till förstaplatsen. Men samtidigt så har försprånget till lagen under Karlskrona minskat och så här inför helgens match så kan man ju anta att dom vill behålla tredjeplatsen samtidigt som dom vill bryta sin svacka.
När FC Rosengård och Karlskrona möttes i våras på Rosengårds IP så slutade det med en knapp hemmaseger efter att Emmanuel gjort 1-0 i den 81’a matchminuten men oavsett när målet kom så gav det ändå tre poäng. Under hösten så har FC Rosengård haft det tungt, bitvis. Man slog BW90 hemma och spelat oavgjort mot Berga på bortaplan men annars så har det varit minst sagt uppförsbacke på planen men det kanske är bäst att tillägga att det är i serien det gått tyngre. För att förutom seriespel så har FC Rosengård tagit sig till final i DM efter att man i onsdags slog ut Division 1 laget Kristianstads FF i en match där man passade på att vila några spelare och låta de andra få chansen att konkurrera om en plats i startelvan. Segersiffrorna skrevs till slut till 5-2 efter förlängning och det borde ge Hasse & Gezim lite angenäma problem när dom ska ta ut laget till den viktiga matchen mot Karlskrona. Jag skriver viktig för att sakta men säkert så har Höllviken knaprat in på avståndet upp till FC Rosengård, som mest var det tio poäng men det höll sig runt sju poäng under slutet på vårsäsongen.
Inför helgens matcher, Höllviken möter LB07 hemma imorgon och FC Rosengård spelar som sagt på söndag, så är försprånget två poäng ner till jagande Höllviken vilket helt enkelt betyder att alla kvarvarande matcher är viktiga. Men visar man upp samma inställning och vilja mot Karlskrona som man visade mot Kristianstads FF så är man en bra bit på väg mot Division 1
Text & Bild: Stephan Lindstrand
 
 
{gallery slider=boxplus.carousel}/fcrkffDM_2014{/gallery}