För fler egna produkter i Sveriges bästa lag!

Under resterande del av säsongen kommer lagen spela i Svenska Spel F19-serien och i division 2 södra Götaland. Renée Slegers kommer tillsammans med Elena Sadiku att leda lagen.
FC Rosengård 1917 (Dam B) spelar idag i division 2 södra Götaland. FC Rosengårds U19-lag spelar i Svenska Spel F19-serien södra. Steget mellan U19 och spel i Damallsvenskan är i nuläget väldigt stort.
Med den här satsningen vill vi skapa bättre förutsättningar för att slussa egna produkter uppåt, till Dam A. Genom att förstärka och bredda FC Rosengård 1917 med U19-spelare vill vi försöka ta klivet till division 1. Vi skapar en bred trupp bestående av så väl unga som mer rutinerade spelare som går in med bred erfarenhet och kompetens, något som kommer att vara avgörande för att denna satsning ska lyckas.
Vi vill skapa en bättre utvecklingsmiljö för spelarna från såväl U19 som Dam B och bidra till att kunna behålla dem längre i föreningen. Med denna lösning kan vi dels erbjuda seniorfotboll i en yngre ålder, dels erbjuda ytterligare ett alternativ för att spela damfotboll.
Renée Slegers kommer tillsammans med Elena Sadiku, som idag är huvudansvarig för U19, att få huvudansvaret för lagen. Tillsammans med befintligt ledarteam från FCR Dam 1917 kommer de att bilda en väldigt kompetent organisation för U19 och Dam B.
– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag som tränare för FC Rosengårds nya Dam B-lag tillsammans med Elena Sadiku. FC Rosengård är en klubb som har en tydlig, bra värdegrund och tar sitt sociala ansvar, samtidigt som man har ett elitlag som tillhör den internationella toppen i Europa – en unik kombination. Dessutom fortsätter man att utveckla verksamheten och vågar tänka nytt. Genom detta kommer klubben kunna erbjuda en utvecklande och utmanande miljö för många spelare samtidigt. Allt detta tilltalar mig starkt och jag hoppas kunna bidra till spelarnas och klubbens fortsatta utveckling, säger Renée Slegers som närmast kommer från LB07 där hon förra säsongen var huvudtränare för deras Damallsvenska lag. Renée kommer parallellt med detta uppdrag fortsätta med sin FIFA Pro tränarutbildning.
– Att klubben väljer att satsa på denna sammanslagning visar att vi vill göra hela vår flick- och damverksamhet bättre. Vi har en tydlig vision över hur detta kommer gynna våra spelares utveckling och vi tror stenhårt på denna satsning, säger Elena Sadiku.
– Känslan inför denna sammanslagning och satsningär väldigt positiv. Det ska bli otroligt kul med en ny utmaning men framförallt kommer det bli lärorikt. Hela laget kommer utvecklas med en bättre och mer utvecklande matchmiljö, säger Athinna Persson Lundgren, från U19.
– Detta är en efterlängtad satsning och en otrolig möjlighet! Jag ser verkligen fram emot en annorlunda och rolig höst som jag tror kommer bli en fantastisk resa för oss alla, säger Ellen Hertz, egen produkt som spelat hela vägen från FC Rosengårds flick- och ungdomsverksamhet till Dam B.
Satsningen innebär också en ökad närvaro av damfotboll på Rosengårds IP, vilket sänder viktiga signaler för den flicksatsning som kommer startas upp tillsammans med Malmö stad, Football for Life Sverige. Laget kommer att träna såväl på Malmö IP som på Rosengårds IP.
För att även i fortsättningen kunna erbjuda breddfotboll på seniornivå ser vi över möjligheterna att även starta ett breddlag för damer. FC Rosengård är till för alla som älskar fotboll, oavsett om ambitionen är att ta en plats på högsta nivå och spela i ett av Europas bästa lag i Champions League eller att spela breddfotboll.