Förlust för FC Rosengård mot Potsdam

FC Rosengårds damer spelade årets första träningsmatch i lördags då man tyvärr förlorade mot Tyska Turbine Potsdam med 4-1.

Turbine Potsdam har inte slutat sämre än på fjärdeplats i den tyska Bundesligan sedan 1999 och man har vunnit ligan sex gånger samt tagit två europeiska titlar. För att vara den första träningsmatchen för säsongen så hade man kanske väntat sig ett något lättare motstånd än nuvarande tyska serietvåan men firma Jonas och Markus kastar sig rakt in i hetluften. Här följer Markus referat från matchen:

I vår första träningsmatch mötte vi ett av Europas bästa lag, Turbine Potsdam på bortaplan. I mål hade vi den kroatiska landslagsmålvakten Doris Basic, på provspel. Hon skall inte lastas för något av de fyra mål som vi släppte in (1-1) i paus. Hon gjorde en del fina räddningar men hade en del problem i det offensiva spelet med fötterna. Annars tog vi ledningen genom Katrin Schmidt på hörna då Amanda Ilestedt tog en kamp med hemmalagets målvakt och bollen damp ner hos Schmidt. Potsdam kvitterade, också det på en fast situation, innan paus. Resultatet i paus var ganska rättvist, då tyskorna brände ett jätteläge. Anja Mittag, för dagen duktig och riktigt motiverad att visa sin forna hemmapublik vad hon kan, avslutade ett anfall från fin position men utanför. Katrin Schmidt hade också ett gyllene läge innanför straffområdet men skottet gick utanför.

Vi var nöjda i paus med ett bra positionsspel i försvaret och en del goda intentioner i anfallsspelet och några vassa kontringar. När tio minuter gått av andra halvlek hade Potsdam vänt på steken och ledde med 3-1 efter några misstag i vårt försvarsspel. Tyskorna dominerade andra halvlek då vi inte riktigt orkade eftersom vi är i början av säsongen och det var Potsdams genrep inför uppstarten av FrauenBundesliga.

När det återstod knappa 10 minuter av matchen så fastställdes slutsignalen 4-1. Det var en okej prestation med tanke på förutsättningarna och motståndet. Kul att Sarah Mellouk, född 98 spelade hela matchen och gjorde det med den äran. Nicoline Sörensen fick 60 min och både Elin Björklund och Ebba Wieder ytterligare två unga spelare fick ordentligt med speltid. Bäst i bortalaget var Anja Mittag.

Efter matchen mot tyskorna så laddar man batterierna i veckan då man tar emot LB07 på Malmö IP på söndag klockan 11.00 i en ny tuff träningsmatch ”och då får fler unga spelare bekänna färg då vi har ett koppel spelare på landslagsuppdrag” avslutar Markus Tilly .

Text: Stephan Lindstrand/ Markus Tilly

Foto: Arkiv