Förlust för FCR Malmö

FCR Malmö förlorade med 1-2 mot Wolfsburg. (Uppdaterad)

Ibland så är fotbollen inte rättvis eller så är det just det den är, det beror nog lite från vilken sida man ser det. FCR Malmös match mot tyska Wolfsburg är ett perfekt exempel på det då man dominerade lördagens match i Champions League totalt men trots det så drog tyskorna det längsta strået och vann med 1-2.

FCR Malmö hade 13 skott, varav fyra på mål under matchen medan tyskorna hade sju skott varav 2 på mål. LdB inledde matchen bäst och vaskade fram flera chanser tyvärr ville inte bollen in. Istället så var det tyskorna som tog ledningen med 0-1 med tio minuter kvar av den första halvleken och det var deras enda riktiga chans under de första 45 minuterna.

I den andra halvleken fortsatte LdB att skapa chanser vilket också betalade sig i form av kvittering till 1-1 i den 63 minuten när Ramona Bachmann sköt in bollen. Slutresultatet fastställdes fem minuter innan full tid då Wolfsburg fick en minst sagt tvivelaktig straff som de så klart utnyttjade till att göra 1-2.

Snacket efteråt kom att handla mycket om det var straff eller inte, expertkommentatorn på TV tyckte inte det var straff och Wolfsburgs Nilla Fischer tyckte den var ”billig”. Oavsett vilket så slutade matchen med en 1-2 seger för Wolfsburg vilket innebär att FCR Malmö måste göra minst två mål samtidigt som man måste hålla nollan i returmatchen på onsdag.

Efter matchen så konstaterar Jonas att dom vet vad som gäller i returmatchen ”att få till en match med många mål och de (Wolfsburg) verkade inte så bra på att stoppa oss från att skapa chanser. Jag säger som tyskarna. Ibland i fotboll vinner det bättre laget. Hoppas att det blir så där nere.”

LdB har trots förlusten en bra chans att ta sig vidare då man var det bättre laget och Wolfsburgs Nilla Fischer säger efter matchen att de måste höja sig i returmatchen och prestera en bättre fotboll än vad man gjort i den första matchen och erkänner att de hade tur som vann. Man kommer att få det tufft nere i Tyskland men samtidigt så har man visat att man att man kan mäta sig med de bästa lagen i Europa och hör hemma i Champions League och konstigare saker har hänt inom fotbollen än att ett lag har vänt och vunnit i en returmatch.

Text & Foto: Stephan Lindstrand

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/ldbwfl{/gallery}