Förlust i CL

FCR Malmö fick inte Wolfsburg på fall

FCR Malmö förlorade 3-1 nere i Tyskland och är därmed utslaget ur Champions League. Här följer Markus egna reflektioner från matchen:

När man möter ett så pass bra lag som wolfsburg så är hemmamatchen oerhört viktig. Det skulle visa sig stämma denna gången också. Trots mängder av chanser så förlorade vi hemma med 1-2. Det innebar att vi var tvungna att göra minst två mål i tyskland samt vinna matchen.

Vi började svajigt och såg nervösa ut. Vi bjöd på ett par högkvalitativa chanser. Tyvärr får Wolfsburg sitt första mål på ett misstag av Thora på en frispark från 40-meter som går i mål. Såklart var det oerhört tungt mål att släppa in och på ett sådant sätt. Vi jobbar oss dock in i matchen och Anja har ett bra skottläge som målvakten räddar till hörna. Spiken i kistan inträffar då Wolfsburg gör mål på en hörna och tjejerna ser frustrerade och desillusionerade ut. Manon får ett friläge innan paus men missar det också, likt de i malmö.

Under pausen får vi pratat ihop oss och samlat ny enegi och inspiration. Vi går ut i andra halvlek och gör ett gott försök. Vi får till slut utdelning genom Sara björk. Hon får dessutom en ypperlig chans till kvittering men bolluslingen rullar centimetrar utanför.

Detta får karaktärisera dubbelmötet med tyskorna. Vi satte inte våra chanser och då slår man inte de regerande uwcl-mästarna. I slutskedet kontrar wolfsburg in 3-1 då vi i praktiken spelar någon form av 2-2-6 uppställning för att jaga en kvittering. 

Vi tar med oss att vi spelat jämnt med och skapat fler målchanser än wolfsburg. Förhoppningsvis ser uefa över tävlingen att CL inför gruppspel likt herrarnas så att sådana möte som vårt och det mellan Potsdam och Lyon inte inträffar redan i åttondelarna . Tex möts två lag som är rankade ca 15-20 i europa och ett av dessa är således till kvarten.

Säsongen är nu över och det slutade med SM-guld och avancemang i svenska cupen som fortskrider nästa år. Dock förlorade vi både mot Lyon och wolfsburg i UWCL och därför har vi en bit kvar att vandra innan vi nått vårt mål. Vi kommer nu att sätta oss ner och analysera säsongen samt upprätta en plan för hur vi ska ta nästa steg. Nu närmast genomför vi tester i Ronneby på måndag och avslutar med en träning på onsdag innan vi skiljs åt för semestrar.