Förlust i DM

FCR föll tungt mot Höganäs

I går så hade FC Rosengård chansen att vända trenden och komma tillbaka i vinnarspåret efter tre raka förluster och komma tillbaka i vinnarspåret inför helgens bortaderby mot Kvarnby.

Sorgligt nog så tog man inte chansen mot Division 3 laget Höganäs BK och jag skrev inför matchen om att Höganäs var obesegrade så det var inte bara att åka upp och sätta in skorna på planen för att säkra ett avancemang i DM. Förutom en pigg inledning av FC Rosengård så var det Höganäs för hela slanten och så här efteråt är det bara att gratulera HBK till att deras förlustfria svit är intakt och önska dem lycka till i DM och i serien. Observanta läsare har förmodligen redan märkt att jag inte berättat vad slutresultatet blev och utan att dra ut på det längre så blev det tennissiffror, 6-0 till Höganäs slutade matchen. FC Rosengård inledde piggast och gick på offensiven direkt men tyvärr så blev det inte mer än en kvalificerad målchans. Sedan efter lite mer än en halvtimme så fick hemmalaget straff och tog ledningen. Det gav dem luft under vingarna och samtidigt som FC Rosengård försökte att utjämna så spelade dom mycket på kontringar och säkert bakåt. 1-0 stod sig halvleken ut och i den andra så försökte FCR till en början, men då hemmalaget gjorde 2-0 tio minuter in i halvleken så började raset.

Det slutade som sagt med en pinsam 6-0 förlust för FC Rosengård i matchen och det betyder att man missar Svenska Cupen nästa år. Då det blir ännu ett Malmöderby på lördag så gäller det att skaka av sig och ta lärdom av förlusten och jobba vidare.