Förlust i toppmötet men fortsatt tabelledning för FC Rosengård

FC Rosengård föll borta mot Tyresö i söndags och Elin Rubensson blev målskytt när Tyresö vann med 2-1. Zecira Musovic fick spela från start i FC Rosengårds mål när Thora Helgadottir meddelat att hon fått ryggskott.

Markus Tilly, assisterande tränare FC Rosengård kommenterar matchen:

Matchen på Tyresövallen denna söndageftermiddag var av den märkligare sorten och hade många ingredienser. Ett motståndarlag vars laguppställning var oklar ända till den lämnades in och en Thora (Helgadottir) som fick ryggskott på träningen dagen innan. Två lag som är jämbördiga och känner till varandras styrkor och svagheter utan och innan. FC Rosengård började de första 20 min på ett lysande sätt både offensivt och defensivt. Elin Rubensson gjorde mycket kallt 0-1 med en välplacerad insida. Strax därefter hade också Elin fritt läge och en nick precis utanför. Tyresö åt in sig i matchen och började att hitta lite ytor kring och i vårt mittfält, framförallt Boquete fann lite plats att operera på och kunde på så vis skada vårt försvarsspel. Efter ett misslyckat uppspel hamnade bollen på vår högerkant varifrån ett inspel kom centralt till Press som vänder bort vårt mittförsvar och placerar in kvitteringen. 

Andra halvlek blir mer statisk i värmen, ändå bjuds det på kvalificerade chanser. FC Rosengård har goda möjligheter genom frilägen både för Ramona Bachmann men framförallt för Anja Mittag som dessutom fick chansen att sätta dit sin egen retur men varken första eller andra försöket resulterade i mål. Tyresö hade också ett friläge som Zecira Musovic förtjänstfullt räddade. Matchen kändes färdig och kryss låg nära till hands men Christen Press ville annat, på en crossboll från högerkanten tog hon emot bollen gick inåt i banan och fick en kanonträff som Musovic inte hade en chans att rädda.
 
En match med god kvalité såväl taktiskt som tekniskt, mellan två riktigt bra lag med Europamått mätt. Idag stod Tyresö som segrare och vi får ta nya tag inför nästa match mot Kopparbergs Göteborgs FC på söndag.