Förlust mot IFK Malmö

FCR’s herrar förlorade med 4-3. (Uppdaterad)

Det blev förlust mot IFK Malmö med 3-4 hemma på Rosengårds IP efter att laget inlett matchen på sämsta möjliga vis. Eller, om man vara rättvis så inledde IFK Malmö matchen, det stod 3-0 till gästerna efter en kvart och den stora frågan var: Var fanns FC Rosengård? Det var lojt, ineffektivt och man saknade allt vad tempo och aggressivitet hette. Matchbilden förändrades dock efter hand och ju längre matchen led, ju mer jobbade FCR sig tillbaka men det räckte tyvärr inte längre än att man kunde putsa till siffrorna.

Nästa match kommer att spelas på onsdag kväll då man möter Åkarp, det blir väl en del för killarna att jobba på tills dess men mer om det senare.

Så här beskriver Ylli matchen:

-Tyvärr så saknade våra spelare lite motivation efter man har gjort tre bra matcher och när man nu mötte ett lag från en lägre division som var mycket mer på hugget och hade en större vilja att vinna och den klassiska meningen att motivation slår klass beskriver matchen rätt bra. Det märkets ju också under de första 15 minuterna. Efter hand kom vi in i matchen lite mer och skapade ett par vassa chanser. I halvlek pratade vi om att vi; varje spelare kunde höja sig ett snäpp och det gjorde vi med, vi tog över matchen och skapade ett antal chanser, tyvärr räckte det inte hela vägen men att vi gör tre mål i andra halvlek är starkt av oss.

Men det är bra att det som hände nu så det inte händer i serien, det gäller att ha rätt inställning till varje match man spelar, Det kvittar vem man möter om man vill utvecklas som spelare och lag. Men som tur kommer det alltid en ny match och då är det bara att gå ut och visa att man inte underskattar något lag och se till att man kommer till match med rätt inställning.

 

Text & bild: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/20140308H{/gallery}