Förlust mot Lund

FC Rosengård förlorade med 1-2 mot Lunds BK (Uppdaterad)

FC Rosengård förlorade lördagens träningsmatch mot Division 1 klubben Lunds BK med 2-1. Lund tog ledningen redan innan domaren hade hunnit ta pipan ur munnen efter att blåst igång matchen och bara dryga tio minuter senare så ökade Lund på till 0-2. Innan den första halvleken är slut så reducerar FC Rosengård till 1-2 men man kommer inte närmare än så även om man hade en del chanser i den andra halvleken.

Hasse summerar matchen så här:

Matchen mot Lund var i sin helhet en bra insats. Det som itne var bra att vi än en gång hamnade i underläge tidigt i matchen. Vi måste vara än mer noggranna inledningsvis och spela med större marginaler.

Men efter att ha tillåtet Lund att göra 2 mål första 10 min så rycker verkligen killarna upp sig. Vi får igång eget spel och har en hel del bra anfall, både längre där Lund får jaga boll men även en del djupledsbollar. I försvarsspelet får vi stopp på Lund tidigare och mer distinkt.

Andra halvlek är det vi som för matchen och vi gör det riktigt bra långa stunder. Lund är inte helt ofarliga, de får en del kontringsläge som vi får tacka Nehar för att han styr undan. Själv har vi ett par klara målchanser genom Dennis som gör allt bra fram till just avslutet. Kommer även många gånger till inlägg där vi också kunde haft lite mer skärpa. Men – just nu är det viktigaste att vi kommer till inlägg och att vi skapar våra målchanser. Vi får nöta på kvaliteten på avsluten de sista veckorna nu fram till premiären.

Sedan undrar man ju lite om hur det ser ut i truppen och om han har sin startelva klar då seriestarten närmar sig och Hasse berättar:

-Det är väl klart att ju närmre man kommer seriestart desto klarare vill man ha sin startelva. Ju fler matcher de får ihop desto bättre lär det bli. Dock har vi en sån knivskarp konkurrenssituation på en del platser så inget är givet än. För killarna handlar det om att ta chansen när de får den. Förutom matcherna så har de varje träning att bevisa att de ska ha en plats i startelvan. Även ifall vi är en stor trupp så har vi inte stängt dörren. Det kan dyka upp ngn till innan fönstret stängs.

Text & Bild: Stephan Lindstrand