Football for Life fortsätter att växa

Förverkligar drömmar
Centret byggdes till förmån för Football for Lifes verksamhet som drivs av FC Rosengård och som arbetar med fotbollen som verktyg för att stärka unga, sydafrikanska, tjejers självkänsla, självförtroende och ställning i samhället.
– Vi är oerhört tacksamma för det stöd och engagemang vi får från Veidekke. Det ger oss möjlighet att kontinuerligt utveckla vår banbrytande verksamhet och förverkliga drömmar, säger Football for Lifes verksamhetsansvariga, Anna Nyman.
Många ville vara med
Veidekke har varit samarbetspartner till Football for Life sedan 2010 och nu tas nästa steg i samarbetet. Medarbetare från Veidekkes tre affärsområden i Sverige har fått möjlighet att skicka in ansökningar till varför just de ska få vara med och utveckla Football for Lifes verksamhet ytterligare.
– Football for Life har en klar koppling till Veidekkes företagskultur, att i samspel med andra aktörer skapa värde. Det gör vi bäst genom att arbeta involverande för att ta tillvara på allas kunskap och skapa engagemang och ansvar. Så jobbar Football for Life och så jobbar Veidekke. Flera av våra medarbetare har gett utryckt för att de på plats vill bidra till att ytterligare förbättra tjejernas situation i Sydafrika, därför känns det extra roligt att nu få möjlighet att skicka ner tre av våra medarbetare, säger Jimmy Bengtsson, vd Veidekke Sverige.
Involverande arbetssätt
Mellan 21 -31 oktober åker tre medarbetare från Veidekke till Sydafrika för att utreda möjligheterna att i samråd med Football for Lifes lokala samarbetspartners göra en tillbyggnad till damfotbolls- och utvecklingscentrat, som bland annat skall kunna användas som gym samt för testverksamhet och hälsoundersökningar. Planen är att tillbyggnaden ska arbetas fram med hjälp av ett involverande arbetssätt där behov, samverkan och gemensamma värderingar blir vägledande.
– Sedan vi drog igång vår verksamhet 2008, har vi kontinuerligt arbetat tillsammans med de lokala strukturerna, det arbetssättet är nyckeln till våra framgångar här nere. Utan support från samarbetspartners som Star for Life, Thanda Foundation, SAFA och Department of Sports & Recreation, hade vi aldrig varit där vi är idag, konstaterar Nyman.
FOTNOT
Damfotbolls- och utvecklingscentrat används idag till träningsläger, tränarutbildningar, workshops, m.m. Allt görs med fokus på att stärka de fotbollsspelande tjejernas självförtroende, självkänsla och ställning i samhället. Fotbollscentrat innefattar utbildningslokaler, omklädningsrum, sovsalar, kök samt kontor.