#SocialWednesday: Föreningsdagen

Fredagen den 17 maj, inte bara Norges nationaldag, utan även vår första föreningsdagen för 2024. Den kalla Malmö-vinden stoppade inte över 750 åskådare att ta sig till Rosengårds IP för att se Malmöderbyt mot BK Olympic. Ett derby som slutade 2-0, men det fanns mer att vara lycklig över under fredagen. Vi frågade Håkan Wifvesson, ordförande i FC Rosengård, kring hans intryck från dagen: 

– Man blir enormt glad av att möta så många härliga människor. Dels de som anordnar alla aktiviteter, men främst alla barn och ungdomar. Stort beröm till alla som var där!

Men för de som inte vet, hur skulle du beskriva Föreningsdagen?

– Föreningsdagen är ett tillfälle där alla i FCR-familjen har möjlighet att mötas och lära känna varandra. Vi vill ha aktiviteter där det skapas en positiv energi och ett sammanhang där alla vill vara med. FCR är en stor förening med många medlemmar och vill att alla ska känna sig välkomna och samtidigt öppna upp för fler att vara med. Vi har en stark värdegrund och vill att alla ska känna att FCR tar ett stort samhällsansvar för många.

Halda Kabil, huvudtränare i FC Rosengård, vad betyder stödet ni fick på föreningsdagen för spelarna och laget?

– Det är verkligen viktigt att ha stöd från ungdomar och publik under föreningsdagen och matchen. När ungdomar och åskådare stöttar laget, skapar det en fantastisk atmosfär och ger spelarna extra motivation. Det kan verkligen lyfta hela lagets prestation och göra upplevelsen ännu mer minnesvärd för alla inblandade. Att ha den supporten är verkligen ovärderlig för laget och föreningen i stort.

På Rosengårds IP sitter ungdomsansvarige för pojkfotbollen Ahmed Zreim. Till vardags utvecklar han ungdomsfotbollen, men på herrarnas hemmamatcher har han flera roller.

Vad är dina tankar om föreningsdagen?

– Det var fantastisk dag, mycket fin upplevelse för barnen och ungdomarna, alla kände sig inkluderande. Vi samlade barn och ungdomarna från Rosengårds IP och från Malmö IP,  där vi hade många aktiviter som de fick ta del av.

En annan med dubbla roller är Maria Mauno, som normalt arbetar med futsalen. När vi ställer frågan om upplevelsen till Maria, så är det bara positiva intryck: 

– Jag tycker föreningsdagen var väl genomförd av alla inblandade, alla som hjälpte till förtjänar en stjärna. Intrycket är att alla var nöjda med de aktiviteter som var, maten och vinsten för herrarna. Vi hoppas såklart på mycket publik framöver också!

Nästa hemmamatch är ikväll:

vs IFK Malmö
Avspark 19.00
Rosengårds IP

De senaste inläggen: