Förlust för FC Rosengård

FC Rosengård förlorade inte bara matchen mot Halmia utan man förlorade även tre viktiga poäng i kampen om en plats till Divison 1.
Matchen i sig var precis lika jämn som vårens möte, det var mycket kamp mellan två lag som inte ville tappa poäng. Dock så hade gästerna fler målchanser än FC Rosengård och hade Inte FC Rosengårds målvakt Blerim Gudjufi haft så bra reflexer så hade Halmia kunnat gå till halvtidsvila med ledningen. FC Rosengård hade i princip bara en chans under den första halvleken som skulle kunnat ge utdelning men annars så hade man ett par hörnor som Halmia ganska enkelt kunde reda ut. Tyvärr så blev Berim utvisad i den 44 minuten efter en del knuffande i straffområdet i samband med en hörna och FC Rosengård fick spela resten av matchen med en man mindre. I den andra halvleken så satsar FC Rosengård på försvarsspel och snabba omställningar med tanke på att man är en man mindre men man kommer aldrig riktigt fram och kan skapa den där riktigt vassa målchansen. Istället så lyckas Halmia att göra segermålet i den 84 matchminuten och tar de tre poängen.
I och med förlusten så ligger FC Rosengård kvar på femte plats och man hade lite tur i och med att Ängelholm också tappade poäng vilket innebär att avståndet upp till kvalplatsen fortfarande är fem poäng. Nu vet alla att det inte går att förlita sig på andra resultat för att man ska få en Division 1 plats, det är något som man måste vilja ha och sedan göra jobbet som krävs för att nå dit och då måste man producera mer än vad man gjorde mot Halmia. I nästa omgång så möter man tabelltrean Qviding och man får förmoda att det kommer att jobbas extra mycket under veckan för att kunna få med sig ett bra resultat från den matchen.