Förlust för FC Rosengård

Landskrona BoIS blev åtminstone ett nummer för stort för FC Rosengård när man möttes i en träningsmatch på tisdagkvällen och med tanke på att dom slutade på andraplatsen i Division 1 och var nära spel i Superettan i år så var det inte så konstigt.
Matchen då?
FC Rosengård fick koncentrera sig på att jobba hårt och mest inrikta sig på försvarsspel eftersom Landskrona hade det mesta av bollinnehavet genom i princip hela matchen. Landskrona omsatte bollinnehavet i mål när man gjorde 1- 0 efter cirka kvarten spelad och 2- 0 fem minuter senare och punkterade sedan tillställningen en stund in i den andra halvleken när dom gjorde 3- 0. Det var en fysisk match där det både gavs och togs i närkamperna och ibland kanske lite väl hårt för att vara en träningsmatch men inget av lagen ville vika ner sig även om det stod 1, 2 eller 3- 0. Siffrorna hade kunnat bli ännu större om inte FC Rosengård hade spelat ett tufft försvarsspel och sedan gjorde Kevin Alin i målet ett par riktigt bra räddningar, bland annat så räddade han en straff. Framåt så försökte FC Rosengård att komma till avslut men det blev inte mer än ett par halvchanser och några fasta situationer där man fick ett mål bortdömt för offside.
Trots resultatet så finns det en del positivt att ta med sig för FC Rosengård och precis som mot Malmö City så slutade man aldrig att jobba utan man kämpade på för en reducering. Samtidigt så var det en bra träningsmatch sett med defensiva ögon då Landskrona varit det klart bästa laget man spelat mot hittills, både FC Rosengårds försvar och presspel sattes på ständiga prov och man gjorde det, trots resultatet, bra. FC Rosengård visade genom hela matchen att man har karaktär, vilket Tommy efterlyste redan inför matchen mot Lunds BK och det lovar gott inför seriestarten som är om en månad.
Nu har FC Rosengård matchledigt för att finslipa spelet till den lördagen den 14/3 då man tar emot Lödde IF klockan 12:00 hemma på Rosengårds IP. Mer om den matchen kommer senare.