Förlust för FCR mot Torn

Det blev ingen trevlig avslutning på arbetsveckan för FC Rosengård när man förlorade bortamatchen mot Torn med 3-0. Inför matchen så pratades det om att risken fanns för att det skulle bli en tillknäppt match men så blev det inte. FC Rosengård inledde matchen bäst och man hade ett bra läge att ta ledningen men istället så var det hemmalaget som fick in ledningsmålet efter cirka kvarten spelad.
–Tyvärr är vi inte riktigt på hugget och missar i markeringen berättar Ylli. Han fortsätter; ”Vi fortsätter att trycka på efter målet men tyvärr så blir vi straffade på grund av våra egna misstag då vi är lite nonchalanta i försvarsspelet.”
Malik tycker förlusten är både onödig och tråkig. –Vi börjar halvleken helt ok men sen släpper vi in två billiga mål på individuella misstag som vi måste rensa bort väldigt fort.
I halvtid så gör FC Rosengård då man byter ut Lawrence och Granit mot Valle och Sami och om man nu ska hitta något positivt med matchen i fredags så är det kanske att Valentino är tillbaka på planen efter nästan ett års frånvaro på grund av skada. I den andra halvleken så höjer sig FC Rosengård och egentligen är det spel mot ett mål.
”Vi skapar några bra chanser utan att vi lyckas trycka in ett mål, vi måste vara mer hungriga på den sista tredjedelen och ta fler avslut på mål. Tyvärr så åker vi på ett par kontringar på slutet när vi jagar mål där Torn kan göra 3-0. Men jag tycker vi gör en bra andra halvlek som vi får ta med oss till nästa match och minimera misstagen bakåt, för bollinnehavet äger vi fullständigt.” Kommenterar Ylli den andra halvleken.
Malik instämmer i att man spelade bra i den andra halvleken då Rosengård är totalt överlägsna men väldigt ofarliga vilket måste förbättras. ”Spelet i den andra halvleken var bra och det tar vi med oss annars är det gör om och gör rätt.”