Förlust i andra träningsmatchen

Precis som i matchen mot Höllviken så tog FC Rosengård ledningen med ett snabbt mål i inledningen av matchen efter att Dino Mesic skjutit in 0-1. Men där tar likheterna slut för Prespa Birlik hade det mesta av bollinnehavet under matchen och det tog ut sin rätt. I den första halvleken så stoppade FC Rosengård Prespas anfall men i början på andra halvleken så kom Prespa igenom och lyckades få in kvitteringen till 1-1. Efter kvitteringen så fortsatte Prespa att äga bollen och FC Rosengård fick till ett par anfall men tyvärr utan att det blev riktigt farligt. Istället avgör Prespa Birlik på straff cirka tio minuter från slutet fastställer slutresultatet till 2-1.
Efter helgens match så har FC Rosengård vunnit en match och förlorat en mot lag från högre division och för att vara försäsong så får man säga att det ändå är helt ok. Kanske borde matchen mot Prespa Birlik slutat oavgjort men å andra sidan så gav det en fingervisning om vad FC Rosengård har att jobba med inför seriepremiären om två månader.
På lördag möter FC Rosengård division 2 laget Höganäs BK klockan 1300. Matchen spelas på Mellanhedens IP eftersom konstgräset håller på att bytas på Rosengårds IP