Förlust i Premiären

FC Rosengård fick inte den start på säsongen man ville ha efter att man förlorade premiärderbyt mot BK Olympic med 2- 0 på Lindängens IP.
Båda lagen inledde matchen lite avvaktande och Rosengård hade kanske den bästa chansen till ett ledningsmål efter cirka tio minuter när Granit Sherifi får iväg ett skott rakt i famnen på Olympics målvakt. Annars så hade både Olympic och Rosengård några halvchanser, i alla fall till den 17’e minuten då BK Olympic gör 1- 0. Efter ledningsmålet så tar hemmalaget över mer och mer av spelet samtidigt som Rosengård tyvärr tappar det mesta av sitt. När sedan FC Rosengårds Jonathan Ekendahl åker på två gula kort i den 30’e minuten så får BK Olympic både ett numerärt såväl som spelmässigt övertag vilket man utnyttjar några minuter senare till att göra 2- 0 vilket blir Halvtidresultatet.
Efter paus så försöker FC Rosengård att få igång spelet och bland annat Jamshed Asekzai, som ersatte skadade Zakaria Sawo precis innan paus, jobbade stenhårt för att ändra matchbilden. Rosengård försökte att trycka fram vilket gav ett par frisparkar i hyfsat farliga lägen och ett par skott utan att resultera i något mål, Samtidigt blottade man sig bakåt och Olympic kontrade sig till deras hetaste chans i den andra halvleken men stolpen Rosengård från ännu ett baklängesmål.
FC Rosengård gjorde en blek insats och efter matchen så var det ingen som var nöjd med dagens insats, man lyckades inte ta revansch för fjolårets 3- 0 förlust men framför allt för att man förlorade den första av de tretton finalerna. Nu kommer förmodligen inget av lagen att gå igenom serien utan att tappa poäng men man får inte tappa poängen till ett lag som slutade tvåa förra året och garanterat kommer att vara med och kriga i toppen i år igen. Ska man hitta något positivt så får man hoppas att dagens förlust blir en väckarklocka för ingen kommer att ge FC Rosengård några gratispoäng, tvärtom, man måste ta dem.
I nästa match så möts FC Rosengård och Landskrona BoIS i kval till Svenska Cupen. Den matchen spelas på Tisdag kväll men mer om det senare.