Förlust mot Kristianstad

Förlust på Malmö IP mot Kristianstads DFF med 1-2 i söndagens match gör att Kopparbergs/Göteborg helt plötsligt leder serien med fyra poäng.
Vill börja med att gratulera KDFF och framför allt grattis till tränaren Elisabeth Gunnarsdottir som äntligen fick uppleva en seger på Malmö IP. KDFF vinner inte matchen på tur utan med hårt arbete och därför att man gör fler mål än Rosengård. Nu har Kristianstad skapat ett drömläge och ligger endast fyra poäng efter Rosengård i kampen om andra platsen.
Läser en massa synpunkter i olika medier om våra senaste matcher och att vi har underpresterat i de senaste omgångarna, vilket är sant. Vi som jobbar runt a-laget måste våga vara ärliga och erkänna att ta två poäng i de tre senaste matcherna är inte godkänt och vi har oss själva att skylla för att ”guldet är på väg att bli till sand”.
I matchen mot Kristianstad hamnade vi i underläge redan efter två minuter och sedan släpper vi tidigt i andra halvleken in 0-2 på en hörna och det gjorde att Kristianstad kunde försvara lågt, med en målvakt som storspelade, och lyckas reda ut hemmalagets anstormning och även om lagkapten Seger, som vanligt bäst på plan, gjorde 1-2 på ett inspel från inbytte Riley så slutade matchen 1-2 och ett överlyckligt Kristianstad kunde göra bussresan tillbaka med tre poäng i bagaget.
Än en gång hade Rosengård stort bollinnehav och naturligtvis skapade man en massa hel- och halvchanser och som vanligt borde man gjort mål på någon av alla tillfällen som dök upp i motståndarnas straffområde. Men vi måste nog inse att det inte handlar om otur varje match, utan också om att vi inte är tillräckligt kyliga när vi får våra lägen.
Pressen på oss som jobbar i FC Rosengård är alltid stor att vi ska vinna och vara i topp och det tycker jag den ska vara med tanke på de förutsättningar som våra sponsorer och fans ger oss varje år. Vi har de bästa förutsättningarna och ett fantastiskt spelarmaterial så det känns alltid tråkigt att vi inte kan leva upp till förväntningarna som ställs på oss.
Viktigt nu är att vi tillsammans är ödmjuka, fokuserade och tar oss tillbaka till den nivå som vi vet att vi håller när vi jobbar som ett lag. Vår bortamatch mot Vittsjö på lördag blir en tuff utmaning, då de har hittat tillbaka till den form de hade hela förra året. Därför kommer det att krävas mycket av oss alla i Rosengård om vi ska få några poäng med oss tillbaka till Malmö.
Signerat
Erling Nilsson