Förlust mot Onsala

FC Rosengård förlorade kampen om fjärdeplatsen och chansen till revansch mot Onsala BK med 2- 5 efter att man haft en, minst sagt, dålig dag på jobbet. Spelet som man visat upp under de senaste omgångarna var som bortblåst samtidigt som Onsala visade att man ville ha den där fjärdeplatsen som stod på spel.
FC Rosengård hade ett par lägen i den första halvleken vid ställningen 0-0 som om de gått in kanske försändrat matchbilden men istället så var det gästerna som kunde gå till vila med en 0- 3 ledning. FC Rosengård gjorde ett byte i halvtid och det förbättrade matchbilden vilket också ledde till en straff för FC Rosengård i den 57 minuten som Zia Sakirovski slog in till 1-3. Målet innebar en viss känsla av att Rosengård kanske skulle kunna ta sig in i matchen igen då det hänt tidigare under säsongen men tyvärr så tog det mindre än en minut innan Onsala hade krossat dom förhoppningarna genom att göra 1-4. Efter målet så försökte FC Rosengård att återigen få till en reducering men samtidigt som Onsala försvarade sig bra så hade inte Rosengård någon bra dag offensivt vilket ledde till att reduceringen inte kom förrän i den 86 matchminuten genom Emin Karaman som nickade in 2- 4 målet. Tyvärr så fick gästerna sista ordet då de satte sitt femte mål för dagen två minuter före slutsignalen och det var bara att gratulera dem till vinsten.
I nästa match, som även är den sista för den här säsongen så möter man Prespa Birlik på Heleneholms IP. Matchen spelas på lördag 12 oktober med avspark klockan 14.00.