Förlust i sista seriematchen, men säkrad andra plats

I sista allsvenska matchen för året, blev det ännu en förlust mot formstarka Växjö DFF som kunde vända hem med en 0-1 seger efter att i första halvleken tagit ledningen på en rättvist dömd straff.
Växjö som efter halva säsongen låg på nedflyttningsplats och av många experter redan var uträknade, bytte tränare och även spelsystem vilket ledde till att vinsterna började räknas in och man kom till Malmö med ett bra självförtroende.
Redan i första anfallet visade Växjö att de tänkte fortsätta sitt segertåg när de skapade två farliga hörnor. Gästerna spelade klokt och taktiskt och skapade några riktigt vassa chanser, och efter dåligt försvarsspel av Rosengård, fick Växjö en straff som de säkert satte bakom Zecira Musovic. Även om Rosengård skapade några farligheter, så var 0-1 i halvtid helt rättvist, med tanke på att Rosengård gör sin sämsta halvlek för säsongen och bjöd Växjö på några riktigt vassa målchanser.
När andra halvlek startade var spelarna medvetna om att KDFF ledde över Linköping med 1-0 och att minst en poäng var ett måste om man inte skulle hamna på en tredje plats och se KDFF framför sig i tabellen. Därför fick vi se en klar uppryckning och som vanligt skapade Rosengård en handfull vassa målchanser, men tyvärr var avsluten för svaga och än en gång fick Rosengård inkassera en förlust på sin egen hemmaplan. Men Växjö vann rättvist och visade att form slår klass och med ett stort hjärta och vilja så stod det 0-1 på resultattavlan när domaren blåste av matchen.
Resultatet i Kristianstad hade dock vänt och Linköping vann matchen med 1-2 och samtliga i Rosengård bör skänka en tacksamhetens tanke till Linköping som visade moral och att de ville göra en proffsig avslutning på serien.
Det var ett besviket Rosengård som fick mottaga ”stora silvret” och inse att Kopparbergs/Göteborg i samma stund firade sitt SM-guld.
Vi som jobbar i olika roller i FC Rosengård måste naturligtvis fundera över vad som gjort att vi underpresterat i så många matcher och vad som gått helt fel, efter att vi haft allt i egna händer när vi ledde allsvenskan med fem poäng. Våra samarbetspartners och fans har all rätt att vara besvikna på att vi inte klarade av att behålla Prinsessan Victorias Pokal i Malmö. Vi kommer att sakna den på sin plats på vårt kansli.
Vi kan konstatera att vi förlorat tre matcher på Malmö IP och spelat oavgjort mot Umeå IK, vilket är tillsammans 11 poäng som man inte har råd att förlora om man vill vinna en serie.
Kopparberg/Göteborg vinner överlägset årets OBOS Damallsvenska och det är bara att lyfta på hatten och erkänna att de är värdiga vinnare. Stort grattis till Peter Bronsman och Lasse Svensson som kämpat i 19 år för att få vinna sitt första och efterlängtade SM-guld till Göteborg.
Signerat
Erling Nilsson