Förlust i Svenska Cupen

Det blir inte fortsatt spel i Svenska Cupen efter att FC Rosengård förlorade onsdagens möte mot Kalmar FF med 1-2 på Rosengårds IP.
Kalmar FF gjorde både 0-1 och 0-2 i den första halvleken och var effektiva när det gällde att utnyttja sina chanser samtidigt som dom försvarade sig bra vilket gjorde att de chanser FC Rosengård fick gick antingen utanför eller så stod målvakten i vägen. I den andra halvleken så jobbade sig FC Rosengård till ett par bra lägen men det dröjde till den 80 minuten innan Zia Sakrirovski kunde reducera till 1-2 på frispark. Efter reduceringen så försökte man att få till en kvittering men Kalmar försvarade sig bra och man kom aldrig till något riktigt bra läge.
Det finns förluster och sedan finns det förluster, den ena sorten får en att vilja gräva ner sig fullkomligt och bojkotta allt vad bollsporter heter medan den andra ger lite av mersmak. FC Rosengårds förlust mot Kalmar tillhör den senare kategorin då man genom sin inställning och arbetsinsats klart och tydligt visade att Kalmar inte bara skulle kunna jogga hem biljetten till Svenska Cupens gruppspel. Lyckas FC Rosengård ta med sig samma inställning som man visade upp under onsdagskvällen till seriematcherna i Division 2 så kommer det att bli en riktigt trevlig höst för det finns ingen anledning att tro att dom kommer att klara av att nå en kvalplats till Division 1 i första hand.
Nästa match för FC Rosengårds del spelas nu på lördag då man möter IS Halmia på Rosengårds IP med start klockan 14.00.