Från idrottsklass till världsklass

Administration och uttagning:
Malmö Idrottsgymnasium har öppnat upp ansökan till NIU fotboll, flickor för läsåret 2018–2019. OBS! Ansökan avser endast fotbollsdelen, du måste göra en ansökan till ett gymnasieprogram som vanligt. Sista anmälningsdag 1 december. Länk till ansökan finner ni under texten.
Vi kommer att ha ett uttagningstillfälle redan i år, tisdag den 12 december inne i Kombihallen, Malmö. Utifrån den uttagningen sker ett urval till uttagningstillfälle två som sker onsdag 17 januari. Vår uttagning är indelad i olika delar (material från din klubbtränare, info kring dina meriter, prestation på praktikpass och hur du framstår på intervju). Det är den samlade uppfattningen kring dessa olika delar som kommer avgöra om du är en av de duktiga fotbollsspelare som hösten 2018 börjar på Malmö Idrottsgymnasium.
Fotbollen:
Du kommer till träningen för att träna på det du behöver & vill bli bättre på. Vi är här för att du ska lyckas med att nå dina uppsatta mål. Tillsammans med dig arbetar vi fram en IUP och du kommer få arbeta med träningsdagbok. Du kommer till träningen för att korrigera dina svagheter och för att förädla dina styrkor. Därför kommer du till träningen när det är relevant träning för just dig. Vi har valt att dela upp de olika träningspassen så att de är skräddarsydda för alla individer. Vi tror på kombinationen träna mycket och träna rätt. Tisdagar tränar alla offensiva tillsammans och onsdagar alla defensiva tillsammans. Torsdagar tränar alla gemensamt och det som de offensiva och de defensiva fick träna på skall nu användas med och mot varandra. Mestadels tränar du utifrån din position på planen men även din roll på planen. Du tränar två fotbollspass och på fredagar är du i gymmet eller inne i skolan för teori.
Vi tror på din satsning inom fotbollen. Vi tror även om din satsning om att lyckas i skolan. Vi vill att ni ska kunna stå stadigt på dessa två ben. Det är okej att misslyckas på träningarna, misslyckande öppnar upp för nya frågor och funderingar som förhoppningsvis leder fram till svar och senare utveckling.
Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av er till någon utav oss:
Frida Svensson / 0768 67 66 02 / [email protected]
Ida Mbarka / 0760 59 95 40 / [email protected]
Här är länken till ansökan:
http://malmo.se/Forskola–utbildning/Grundskola/Gymnasieskola/Sa-valjer-du/Gymnasieskolor-i-Malmo/Malmo-Idrottsgymnasium/For-dig-som-gar-i-nian/Idrottsansokan/Ansokan-NIU-Fotboll-flickor.html