Frustrerande poängtapp för FC Rosengård

FC Rosengård spelade oavgjort för femte gången den här säsongen när man mötte V. Frölunda på lördagen.
Frölunda försökte att ta kommandot direkt från start och tog också ledningen med 1- 0 efter tio minuters spel men förutom målet så var det egentligen FC Rosengård som hade det mesta av bollinnehavet.
Efter målet så tog FC Rosengård över taktpinnen helt och hållet, man spelade sig ganska enkelt ut från Frölundas aggressiva presspel och vårdade bollen vilket gjorde att hemmalaget mest fick jaga boll. De gånger som Frölunda fick låna bollen så ställde Rosengård om till ett aggressivt försvarsspel över hela planen och för publiken måste det varit en riktigt underhållande tillställning.
FC Rosengård kvitterade efter nitton minuters spel när Granit Sherifi sköt in 1- 1 vilket också blev slutresultatet trots ett stort spelövertag och flera målchanser. Frölunda fick även en spelare utvisad med cirka en halvtimme kvar att spela och avslutade matchen med tio man som försvarade, vilket dom gjorde bra och det gav dem även en halvchans på kontring.
FC Rosengårds femte kryss för säsongen innebär att man halkar ner till åttonde plats i tabellen men man har ändå bara fem poäng upp till förstaplatsen och tre poäng upp till kvalplats. Men trots att man kom igen och tog en poäng efter att ha legat under mot kanske det bästa laget man mött den här säsongen så var det både besvikna och frustrerade spelare i omklädningsrummet efter matchen.
Och det är inte utan att man förstår dem, hade man tagit poäng mot ett lag som var klart bättre så hade man liksom kunnat köpa, eller till och med tyckt det var bra att få med sig en poäng från matchen. Så var det tyvärr inte den här helgen men de där trepoängarna borde, eller måste börja komma då man har tillräckligt mycket på pluskontot nu för att det ska börja betala sig.
Oavsett, så har FC Rosengård inte förlorat sedan premiären och det innebär sju raka matcher utan förlust vilket hade varit en fullt godkänd inledning på en ordinarie säsong med 26 omgångar. Den här säsongen så är det betydligt tuffare med 13 finaler i en enkelserie där man inte kan revanschera sig i en retur men det är ändå ett styrkebesked att ha sju raka utan förlust. Nu väntar man bara på att allt slitet ska börja ge utdelning i form av vinster och det får gärna ske nästa helg då man möter serieledarna Ängelholm i en extremt viktig match.