Futsal dam spelar SM-semifinal!

Futsal dam gick segrande ur kvartsfinalen mot Örebro FC. Omgången bestod av två matcher, först på bortaplan då resultatet slutade 0-2 till FCR, hemmamatchen som spelades i lördags slutade 3-0. Det innebär att laget för första gången någonsin har tagit sig till semifinal!

Kvartsfinalen bjöd på två matcher mot ett Örebro som spelade ett tufft fysiskt spel och stundvis skapade farliga chanser. FC Rosengård som under året jobbat för att toppa formen till slutspelet visade att man lyckats med just det. Amanda Olsson briljerar i målet och håller nollan i båda matcherna. I försvarsspelet är laget kompakt och Örebro kommer inte till många chanser, i anfallsspelet skapas många bra chanser som leder till mål.

Redan nu på lördag är det dags för semifinal! Det är första gången laget har tagit sig så långt i slutspelet och att säga att de är taggade är nästan en underdrift. Semifinalen består av två matcher mot Hammarby IF FF. Först hemma 16 mars i Stadions Sporthall, returen spelas 24/3 uppe i Stockholm och vinnaren av matcherna går vidare till SM-final.

Vi stämmer av med huvudtränare Carlos Olave och lagkapten Mia Westerblad inför semifinalerna.

Det är första gången ni tar er till semifinal i slutspelet, hur är känslan i laget och vad betyder det att ni tagit er till semifinal?

– Det är första gången vi går till semifinal och känslan i laget är väldigt bra och positiv. Vi känner att vi har tagit ett steg fram från förra året, men vi är också medvetna om att varje runda blir tuffare. Vi är nu bland de fyra bästa lagen i svensk futsal och vi kommer att fortsätta jobba hårt i semifinalerna, säger huvudtränare Carlos Olave.

– Vi har utvecklats under varje träning och vecka sedan vi startade i september och jobbat väldigt hårt för att komma till denna stund. Vi känner att vi är på en bra plats fysiskt, mentalt och i vårt futsal spel för att möta utmaningen.

Vad kommer bli viktigt i matcherna mot Hammarby?

– Hammarby är ett väldigt bra lag, ett av de bästa i Sverige och vi har riktigt tuffa matcher framför oss. Vi måste lita på det hårda jobbet som har lett oss till den här stunden och fortsätta att prestera utifrån vår höga futsal standard. Om vi gör det är vi i en bra position att utmana Hammarby, vara med och tävla i semifinalerna och har en god chans att ta oss till final, avslutar Carlos Olave.

Mia, hur går tankarna inför semifinalen? 

– Att ta oss vidare till semifinal var ett mål vi hade inför säsongen, så det är vi stolta över att ha lyckats med. Men vi nöjer oss inte med det utan vi vill gå hela vägen. Att det just är en semifinal spelar därför egentligen mindre roll, vi ger alltid allt.

– Det kommer bli en tuff match men vi har haft hela säsongen till att förbereda oss för det här. Jag känner stor tilltro till laget och vår kapacitet. Det kommer krävas hårt arbete, noggrannhet i varenda liten detalj och ett lag som kämpar för varandra. Vi är redo för dessa två tuffa matcher så kom gärna och stötta oss på plats, säger lagkapten Mia Westerblad.

 

Varmt välkomna till Stadions Sporthall på lördag!

Avspark 13.30

Inträde: Vuxen 50 kr.

               Under 18 år: Gratis.

De senaste inläggen: