Futsal Div 1: Malmöderby

Nu på söndag spelar FC Rosengård sin tredje futsal träningsmatch innan serien i div 1 startar. Motståndarna den här gången är  Malmös topplag Malmö City som redan varit Svenska mästare och nu spelar i futsal allsvenskan. FC Rosengård har spelat en oavgjord match mot Halmstad och en förlust mot det danska futsallaget Fjoldbold i Köpenhan och nu är det derby mot Malmö City som gäller .
Enligt FC Rosengård futsal tränaren Francis Maciel är den kommande matchen mot Malmö City är väldigt vikitigt. Det är bara 2 veckor kvar innan premiärmacthen  i div 1  och några spelare måste fortfarande provas och och få mer speltid. Malmö City är en referens inom futsal här i Skåne och i hela Sverige. Det är alltid bra att möta lag med duktiga spelare och som har  mycket enfarenhete inom futsal. Även om  vi är i div 1 och de i allsvenskan känner vi oss trygga. En ny historia inom futsal tar sin början  i Malmö. Nu på söndag spelas det första derbyt i futsal och det kan vara mycket positiv för futsalens utvecking här i Skåne. Alla som är engangerande i futsal vet att i Stockolm och Göteborg  har utvecklingen gått mycket snabbare än här i Skåne. Nu är det dags att vi börjar samarberta här också med en eventuell distrikt futsalserie för att försöka förändra den situationen.
Den 5 novenber åker FC Rosengård grabbar till Halmstad för att spela i Halmstad Futsalcup och den 12 november är det premiärmatch i div 1 mot Fågelförs IF på bortplan i Småland.
Matchen spelas nu på söndag 30/10 i Rosengårds Sporthall med avspark klockan 12.00