Generationer av kvinnliga förebilder

I vår förening har vi i generationer arbetat för en jämställd idrott. Genom att skapa förebilder och ta ställning, på riktigt. Vårt mål är att alla ska ha samma möjlighet att tro på sina drömmar. Både på och utanför fotbollsplanen.

FC Rosengård har en historia fullspäckad av stjärnor och fantastiska förebilder. Idag, på internationella kvinnodagen, lyfter vi fram fyra av dem.

Lena Videkull: Skyttedrottning i både klubblag och landslag på 80- och 90-talet. 3 diamantbollar 6 SM-guld. 111 landskamper. Rekordinnehavare av snabbaste målet i VM-historien. Idag ungdomsansvarig för flickfotbollen i FC Rosengård.

Therese Sjögran: Sveriges mesta landslagsspelare fram till 2021 med 214 landskamper. Flertalet mästerskapsmedaljer med landslaget och 4 SM-guld som spelare och 3 som sportchef. Fick motta Fotbollskanalens hederspris 2015 och har 2 diamantbollar. Idag sportchef i FC Rosengård.

Caroline Seger: Sveriges och Europas mesta landslagsspelare med 227 landskamper. Flertalet mästerskapsmedaljer med landslaget och 4 SM-guld, hittills. Utnämnd till årets mittfältare 9 gånger och har fått 2 diamantbollar. Idag lagkapten i landslaget och i FC Rosengård.

Bea Sprung: 17 år gammal. Gjorde sina första A-lagsmatcher och sitt första allsvenska mål 2021. 8 ungdomslandskamper för Sverige, och lagkapten i några av dem. 1 SM-guld, hittills. Idag mittfältare i FC Rosengård.

De senaste inläggen: