Genom Boost by FCR får ungdomar chansen!

Detta efter att ha deltagit i någon av de insatser som Boost by FC Rosengård erbjuder.
Utgångspunkt är varje arbetssökandes enskilda behov och det skräddarsys program för var och en som deltar så att de kan nå anställning eller utbildning på bästa sätt. Ett av de företag som arbetat med Boost by FCR en längre tid är Connect TV.
Robert Felldin är kundserviceansvarig och har under det senaste året via Boost plockat in åtta personer i företaget i olika roller.
– Vi tillhandahåller TV inom Skåne, exempelvis hos alla MKB:s boenden, det är vår främsta kund.
Sammanfatta erat samarbete med Boost?
– Det inleddes 2014 just i ett samarbete med MKB. Vi behövde mycket resurser snabbt och blev tipsade om Boost, att de kunde hjälpa oss. Vi fick tillgång till arbetskraft, tre-fyra personer samtidigt och det fungerade bra. Vi har samarbetat sedan dess.
Vilka arbetsuppgifter är det individerna från Boost får?
– Det kan vara en många olika saker, men främst handlar det om felsökning av TV, bredband och telefoni samt att svara på avtals- och fakturafrågor. Kundtjänstfrågor generellt helt enkelt. Vissa är kvar i företaget än idag efter att ha kommit in 2014.
– Vi har ett löpande samarbete med FC Rosengård både kring praktik och anställning. Det är enkelt och smidigt för oss Boost är alltid vår första kontaktväg. Vi har en löpande kontakt med Boost och gäller det exempelvis arbetspraktik kan det gå väldigt fort från ansökan till att en individ är på plats. Handlar det om en anställningsbehov så brukar det ta någon vecka eller två. Vi har bara goda erfarenheter från samarbetet med Boost och rekommenderar ofta andra att ta den vägen.
Om du fick tipsa en arbetsgivare som vill ge en ung person möjlighet att komma in på arbetsmarknaden vad vill du ge för råd då?
– Våga ge människor chansen! Vi har haft flera personer som gått från att vara blyga och tillbakadragna till att bli viktiga kuggar i företaget. Det finns en anledning till att de som håller i Boost rekommenderar personerna.
 
Text; Christoffer, Skånesport