Genrep mot IFK Hässleholm

I sista träningsmatchen inför nästa helgs seriestart möter FC Rosengård IFK Hässleholm på bortaplan.
Senast lagen möttes var i DM 2018 och Rosengård tog en komfortabel seger med 0- 5 uppe i Hässleholm efter att bland annat Zia och Linus gjort mål.
IFK Hässleholm spelar till vardags  i Division 2 Östra Götaland och har redan inlett tävlingssäsongen 2020 när man mötte Husqvarna FF borta i mitten på juni. Den matchen slutade oavgjort, 2- 2, efter att Hässleholm vänt ett 1- 0 underläge till ledning med 1- 2, bara för att tappa poäng i slutet när Husqvarna kvitterade.  Hässleholm har även hunnit med att spela två träningsmatcher mot Hittarp respektive Prespa Birlik och man har förlorat båda med uddamålet.
FC Rosengård spelade som bekant oavgjort, 1- 1, tidigare i veckan mot Malmö City FC i en svårspelad match. Hade man räknat poäng för bollinnehav så hade Rosengård vunnit matchen solklart men Malmö City försvarade sig bra. Rosengård jobbade hårt både i offensiven med ett snabbt rörligt anfallsspel och i defensiven där man snabbt vann tillbaka bollen och inte bjöd på mycket överhuvudtaget.
Nu ställs man mot ett likvärdigt motstånd, i alla fall vad gäller divisionstillhörighet och det gäller att ta ännu ett par kliv till i rätt riktning när man möter Hässleholm. Visst finns det saker att förbättra och FC Rosengårds mittfältare Jonathan Ekendahl nämner ”ett rakare passningsspel på motståndarnas planhalva samt fler avslut” som ett par av sakerna som kan förbättras.
Det gäller att man blir ännu aggressivare i både anfalls- och försvarsspelet för när serien väl startar så kommer man att spela tretton finaler och det gäller att agera därefter. Å andra sidan så lär man höja sig ett eller några steg bara på grund av det faktum att man väntat sedan april på att få spela tävlingsfotboll och bara det borde fungera som en bra motivationsboost, även inför ett genrep mot Hässleholm.