Gina Chmielinski klar för FC Rosengård

FC Rosengård förstärker truppen inför en spännande höst med en offensiv mittfältare – välkommen till FC Rosengård, Gina Chmielinski!

22-åriga Gina Chmielinski kommer från Tyskland och har haft 1. FFC Turbine Potsdam som klubbadress i tio år. Som 16-åring tog hon klivet upp till Bundesliga-klubbens A-lag och har sedan dess varit en tongivande spelare på mittfältet. Nu känner sig Chmielinski redo att ta sina färdigheter vidare till OBOS Damallsvenskan och FC Rosengård och har skrivit kontrakt med klubben till och med 2024.

– FC Rosengård har länge varit en önskad klubbadress för mig. Min uppfattning är att klubben står för framgång, tradition och en familjär miljö. Därför är jag väldigt glad över att detta passade båda parter tidigt och att vi kunde komma överens snabbt. Jag ser verkligen fram emot att få lära känna mitt nya lag och hoppas kunna bidra både på och utanför planen, säger Gina Chmielinski.

Den tyska mittfältaren kommer med höga ambitioner och mål om att både vinna ligan och spela gruppspel i Champions League. Detta matchar väl FC Rosengårds egna målsättningar och sportchef Therese Sjögran tror att Chmielinski kan bli en viktig pusselbit för att nå hela vägen fram.

– Gina är en ung tysk spelare vi haft koll på under lång tid som kan användas i alla offensiva positioner på vårt mittfält. Jag vet att Gina kommer bli ännu bättre i vår miljö och hon kommer hjälpa oss att nå internationella framgångar i höst, säger Therese Sjögran.

Gina Chmielinski kommer spela i nummer 27 och ansluter till FC Rosengård måndag 11 juli då träningarna återupptas efter några veckors sommarledigt.

De senaste inläggen: