Glódís Perla Viggósdóttir klar för FCR

FC Rosengård har värvat isländska landslagsmittbacken Glódis Perla Viggósdóttir. Hon har skrivit på för 1,5 år. Glódis är 22 år och kommer senast från Eskilstuna United. Hon har spelat 54 A-landskamper och är även med i den EM-trupp som har sin öppningsmatch mot Frankrike på tisdag.
Såhär säger Therese Sjögran om värvningen:
– En otroligt viktig värvning för oss med tanke på att vi har tappat Ilestedt och Berglund. Glódis är en mittback som är fysiskt stark, har ett bra tillslag och bra passningsspel. Hon har vid två tillfällen som 15-16 åring varit och provtränat hos oss. Vi såg redan då att hon hade förutsättningar att bli en bra spelare. Hon är fortfarande ung och kommer fortsätta utvecklas i vår miljö. Hon ansluter direkt efter EM i sommar.
Och såhär säger Glódis själv:
– I’m proud and excited to take the next step in my career with FC Rosengård where I hope to continue to develop as a player, fight for a spot in the team, and give everything I have got. I just want to say thank you to the club, players, and supporters in Eskilstuna for 2,5 amazing years!
Välkommen till FC Rosengård Glódis!