Granit Sherifi – En given kapten

– Vi har fått ihop en väldigt bra grupp, säger han. 
FC Rosengård har rustat för den stundande säsongen. En ny tränarstab har konstruerats, ett nytt lag har byggts.
Som en central figur i bygget finns den 26-årige anfallaren Granit Sherifi. Han har varit i klubben i sju säsonger och är sedan en tid tillbaka lagkapten.
Nu hoppas han på en framgångsrik säsong, efter en tyngre fjolårssäsong.
– För egen del så var det inte så kul förra säsongen. Jag kommer från två operationer på ett och ett halvt år. Jag körde lite rehab under början av försäsongen, men kom in i vanlig träning lite efter de andra, säger Granit Sherifi, och tillägger:
– Nu känns det riktigt bra, och jag ser fram emot att göra en hel säsong nu. Jag tror att laget har möjlighet att vara med i toppen och slåss.
Vad betyder det för dig att vara lagkapten?
– Jättemycket. Det krävs ett stort ansvar. Jag vill vara en bra ledare och är villig att ge allt för laget. Jag har en fantastisk grupp runt mig, så det är en stor ära.
Hur agerar du ut din roll som lagkapten?
– Jag försöker prata så mycket det går, men jag vill också visa genom mitt spel. Sen är det så att vi har flera spelare i laget som också skulle kunna vara lagkaptener, vi har flera ledare på plan.
Till lagets tränarstab har bland annat Tommy Ringblom anslutit som huvudtränare. Under årets inledningen har han haft möjlighet att sätta sin prägel på laget.
– Försäsongen har sett väldigt bra ut. Den har varit tuff – en av de tuffare jag varit med om. Det är några nya spelare i laget, så vi har fått lära känna varandra under en tid, säger Grant Sherifi.
– Det blir nog så när man får en ny tränare. Det krävs mycket av oss spelare för att spela som Tommy vill. Då krävs det att vi är riktigt bra tränade.
Hur ser du på nyförvärven som ni har fått in?
– Jag tror de tillför kvalité, hunger, attityd och riktigt bra karaktär – riktigt bra värvningar! Sedan tidigare har vi bra spelare också, så det är en bra konkurrenssituation nu. Jag tror det kommer gynna oss som lag.
Granit Sherifi har en gedigen sejour bakom sig i klubben. Han har upplevt dess uppgång och fall. Han tror starkt på att föreningen har framtiden för sig.
– Det är en väldigt bra känsla i hela klubben. Alla i klubben vill samma sak, det känner man. Jag känner mig stolt över att ha på mig FC Rosengårds tröja.