Granit Sherifi om laget: ”Vi är nöjda med tränaren. Hoppas han är nöjd med oss spelare, haha”

Efter sju år i FC Rosengård är anfallaren Granit Sherifi, trots att han bara är 24 år gammal, något av en veteran i klubben. Han är förväntansfull inför årets säsong.
Granit Sherifi menar att man har hittat en bra känsla i gruppen och att tron på lagets egen förmåga är stor.
– Det känns riktigt bra. Det känns skönt att få köra igång med laget och visa vad det är vi har kämpat och tränat på under försäsongen. Jag tror att alla är lika sugna på att köra igång säsongen, säger han.
Hur är formen?
– Vi ska inte klaga. Det har gått riktigt bra, speciellt i mars månad där vi har gjort det vi ska göra. Vi har vunnit, spelat bra och vi spelar som ett lag. Formen känns bra.
Du säger att ni spelar som ett lag, men det är många nya i laget. Hur har det funkat att få in alla i början och få ihop ett spel?
– Det känns som att vi alla vill åt samma håll. Tränaren har kommit in med en spelidé som funkar perfekt för oss. Det är många nya spelare men vi alla vill framåt, vi vill inte stanna kvar i divisionen. Vi vill det bästa för laget och för klubben och förhoppningsvis kan vi göra det vi tror att vi kan göra, säger Granit Sherifi.
För dig som har varit här tidigare år. David Roufpanah har kommit in som ny tränare nu, har det varit mycket nytt?
– Nytt och nytt. Det är klart att det är en ny spelidé, men det är en spelidé som jag inte tror många av oss har varit med om innan. Det känns som att det har satt sig jättebra. Vi är alla mycket mer än nöjda med David som tränare och… jag hoppas att han är lika nöjd med oss spelare, (skratt).
Han har ju varit i en del klubbar på hög nivå. Märks det i sättet han jobbar och det han försöker få in i laget?
– Oh ja, det märks väldigt tydligt att han har varit högre upp i seriesystemet. Jag tror det gör att vi blir ännu mer sugna på att lyssna på hans råd och hjälp för att kunna göra det bra tillsammans. Nu är han vår tränare, vår chef, och det är han som ska visa oss vägen. Det känns jävligt tryggt att ha någon som har varit där uppe som kan lära en, säger Granit Sherifi.
Första matchen för säsongen, ett riktigt Malmöderby mot IFK Malmö. Vad har du för tankar kring motståndarna?
– Ska jag vara helt ärlig så fokuserar jag inte alls på motståndarna. Jag tänker bara på vad vi kan göra bra och hur vi ska spela. Vi tar en match i taget och fokuserar på det. Hur det blir i slutändan får vi se, men det känns riktigt bra och vi lägger inte fokus på några motståndare.
**********
SERIEPREMIÄR – MALMÖDERBY
FC Rosengård-IFK Malmö
Måndag 9 april kl. 19.30 – Malmö IP