Granit Sherifis drömmar skapar kontinuitet

På de fem första matcherna i division 2-fotbollen gjorde han fem mål. Samtidigt står han för en egenskap som FC Rosengård numera verkligen betonar: kontinuitet.
– Jo, jag är ju inne på min nionde säsong i FC Rosengård, säger den 25-årige anfallaren och fyller på.
– Kan inte säga att drömmarna jag hade när jag spelade ungdomsfotboll i Malmö FF gått i uppfyllelse. Men så länge jag spelar kommer jag inte att sluta hoppas, drömma och satsa. Jag har varit i division 1 med FC Rosengård och vi kan förhoppningsvis nå dit igen. Superettan också. Vi kan säga att min dröm nu är att spela i Superettan med FC Rosengård och eftersom jag skrivit ett kontrakt på tre år finns tiden.
Precis som sportchefen Lai framhåller Granit Sherifi att kontinuitet är bra och att han gillar att FC Rosengård numera gör allt vad man kan för att behålla spelarna.
– 18 spelare blev kvar sedan förra året. Det ger helt andra förutsättningar. Jag tycker också att det finns mer att ta ut av både laget och mig själv än vad som visats hittills. Fem mål är bra, men jag kunde gjort fler.
Blir det lättare att spela i ett lag som får behålla många spelare?
– Det tycker jag bestämt. Man lär sig varandras spelsätt och hittar samarbeten. Ibland känner man på sig var passningen ska slås.
Vad tycker du om det nya tränarparet Mladen Blagojevic och Ylli Shabani?
– Det blir ett högt betyg. De är kunniga och engagerade. Plus att de har höga ambitioner och vill uppåt i sina karriärer, precis som vi vill som spelare.
När han inte spelar och tränar fotboll jobbar Granit Sherifi på Söderkullaskolan och umgås med familjen. Han är uppväxt och fortfarande bosatt på Holma och började spela fotboll som liten knatte i numera nedlagda ValbyVästra Klagstorp (VVK) på Kroksbäcks IP.
– Jag var ett par månader i Höllviken, annars har jag hållit mig till Malmöklubbar-
Hur pass viktigt är det att bli bästa Malmölag i serien?
– För mig är vi redan det. Men det viktiga är våra egna målsättningar. Vad de övriga säger och spekulerar i bekymrar vi oss inte så mycket om. Vi koncentrerar oss på att prestera så bra som möjligt och gör vi det faller allt det andra på plats också, säger Granit Sherifi.
Text: Ole Törner, Skånesport