Grattis Kopparbergs Göteborg FC till SM-guldet 2020

Redan när Rosengård mellanlandade på Arlanda, på väg mot söndagens match i Piteå, kunde man konstatera att Kopparbergs/Göteborg ledde med 0-2 i sin bortamatch mot Linköping och alla insåg att Kronprinsessan Victorias pokal var på väg att glida klubben ur händerna. Så det var ett dämpat lag som landade på Kallax flygplats i Luleå och möttes av en isande vind och minusgrader.
Guldchansen var borta inför matchen mot Piteå på LF Arena, men ledarteamet gjorde en bra genomgång när man presenterade matchplanen och vikten av tre poäng. Det kändes att spelarna hade accepterat att guldet hamnat i Göteborg och nu var fokuserad på kommande match. Alla vet att ett möte med Piteå på bortaplan alltid blir en tuff tillställning, med mycket närkamper och fysisk fotboll, så det gäller alltid att stå upp och ta jobbet som krävs om man vill vinna. När domare Sara Persson blåste igång matchen tog Rosengård direkt kommandot och tillät inte hemmalaget att komma till några målchanser. Men som vanligt försvarade Piteå sig bra och Rosengård lyckades inte spräcka nollan, utan halvtidsresultatet var 0-0.
I andra halvlek ökade Rosengård trycket och tog över än mer och Anna Anvegård kunde göra  0-1 efter en hörna, Sanne Troelsgaard 0-2 på ett sologenombrott och sedan kunde Johanna Rytting Karneryd fastställa slutresultatet genom att snyggt placera in 0-3 i målvaktens burgavel och se till att det blev tre viktiga poäng med tillbaka hem till Malmö.
När det gäller spelarkritik så fortsätter Caroline Seger att leverera ett jättejobb och Jelena Cankovic fick pris som bästa spelare, annars var det verkligen en laginsats där man följde matchplanen som var bestämd.
Ni som väntar er mina funderingar runt varför Victorias pokal inte längre står till beskådan på vårt kansli, får ge er till tåls fram till vi spelat sista matchen den 15 december i Champions League, då jag förhoppningsvis kan komma med några kloka tankar om fotbollsåret och en förklaring varför Kopparbergs/Göteborg efter många års försök, äntligen kan titulera sig Svenska Mästare.
Sista omgången i årets OBOS Damallsvenskan spelas på söndag, 15 november, 15:00 då Växjö kommer på besök och Rosengård är skyldiga sina trogna fans och samarbetspartners att bjuda på en toppenmatch och säkra andraplatsen, vilket då garanterar en lättare resa i Champions League hösten 2021.
Sedan blir den en spännande lottning den 24 november då vi får reda på vilken motståndare det blir i årets Champions League, med dubbelmöte som ska spelas den 8/9 december på bortaplan och 15/16 december på Malmö IP, resultaten i dessa båda matcher kommer helt klart att spegla hur summeringen blir av fotbollsåret 2020.
Signerat
Erling Nilsson