Guldstriden lever än

Många av de 2 398 personer som var på Malmö IP under söndagens toppmatch mellan FC Rosengård och Linköpings FC hade förväntningar på att hemmalaget skulle avgöra årets OBOS Damallsvenskan. Utgångsläget efter att Kopparbergs/Göteborgs FC under lördagen besegrat Piteå på bortaplan, var att vid vinst för FC Rosengård så var äntligen SM-bucklan tillbaka i Malmö.
Men gästande LFC ville annorlunda och med sitt stjärnspäckade lag så bjöd man upp till en av årets roligaste matcher på Malmö IP.
FC Rosengård startade matchen utan Caroline Seger och Anna Anvegård, båda hade kört rehab under veckan, men fick börja matchen på bänken. Matchbilden blev som väntad där hemmalaget tog kommandot och skapade några riktigt vassa målchanser, men Emma Holmgren i gästernas målbur briljerade med några räddningar och hemmaanfallarna lyckades inte överlista henne.
LFC:s taktik var att utnyttja sina tre stjärnor på topp och såra hemmalaget med sitt omställningsspel.
Lina Hurtig och Stina Blackstenius som i tisdagens landskamp visade att målformen var på topp skapade oreda i hemmaförsvaret, men det var Mimmi Larsson som kom att spräcka nollan efter ett fint anfall på vänsterkanten, där hon efter ett perfekt inlägg nickade in 0-1. Matchuret stod då på 44 minuter och alla var nu inställda på att resultatet skulle stå sig halvleken ut.
Men Rosengård fick en hörna i sista tilläggsminuten och bollen hamnade hos Sofie Svava som snyggt lyfte in 1-1 och domaren blåste av första halvlek.
Publiken förväntade sig nog att ett taggat hemmalag skulle komma ut i andra halvlek och visa att nu skulle guldet säkras.
Men LFC fortsatta att göra livet surt för Rosengårds-försvarare och än en gång trädde Mimmi Larsson fram och enkelt nickade in 1-2 och när Lina Hurtig strax efter kunde göra 1-3 efter en smörpassning från Mimmi Larsson så började nog de flesta hemmafansen inse att något guldfirande skulle det inte bli under söndagen.
Tränare Eidevall valde att göra några byten och ut gick först Anam Imo och in kom Hailie Mace. När det återstod tjugo minuter av matchen kom till publikens stora jubel äntligen Anna Anvegård in och ut gick Johanna Kaneryd.
Redan i första anfallet fick Anvegård ett friläge, men sköt rakt på målvakten.
Nu syntes att gästande backlinje började få problem att försvara sig och på ett lamt skott reducerade Rosengård lite turligt till 2-3  genom Sanne Troelsgard och med åtta minuter kvar så tryckte hemmalaget på och hoppet tändes för hemmapubliken.
När klockan visade på 88 minuter bjöd firma Jelena Cankovic och Anna Anvegård på ett av årets vackraste mål i OBOS Damallsvenskan. Sofie Svava vann ett motlägg och bollen hamnade hos Jelana Cankovic som med en lyftning över Linköpings backlinje friställe Anna Anvegård som elegant på volley lyfte in bollen förbi Emma Holmberg i Linköpingsmålet.
Målet var ett på en hög skicklighetsnivå som man som fotbollsälskare önskar alla få möjlighet att uppleva.
Resultatet 3-3 var smickrande för hemmalaget där gästerna gång på gång sårat Rosengårds försvarsspel.  Men än en gång visade det sig hur en fotbollsmatch kan svänga.
På övertid får Rosengård en hörna som Godis Perla Viggosdottir klackar fram till helt fristående Sanne Troelsgaar som någon meter från mållinjen borde ha avgjort Damallsvenskan 2019. Men tyvärr smet Sannes skott tätt utanför stolpen och publiken som hade bjudits på en otroligt avslutning av matchen fick konstatera att när domare Pernilla Larsson blåste av matchen så var resultatet 3-3 och en poäng till Rosengård.
Denna poäng kan visa sig vara viktig för FC Rosengård som nu inför de två sista omgångarna ledare serien med sex poäng och elva plusmål före KGFC.
Redan på söndag blr det en ny rysarmatch på Malmö IP och då kommer årets överraskningslag Vittsjö på besök, ett lag med stärkt självförtroende efter i senaste matchen enkelt besegrat lokalkonkurenten Kristianstad med 2-0.
Den talrika publiken som upplevde söndagens spännande fotbollstillställning på Malmö IP kommer förhoppningsvis tillbaka för att uppleva en ny spännande fotbollsmatch och för att stötta och heja fram FC Rosengård till det efterlängtade guldet. En match ingen vill missa.