Hållbarhets- och framtidskonferensen
A Sustainable Tomorrow

Torsdagen 16 september arrangerade A Sustainable Tomorrow sin årliga hållbarhets- och framtidskonferens för åttonde gången. I år var det ett digilogt evenemang med livesändning från olika digitala hubbar runt om i landet. En av dessa stod FC Rosengård värd för i den nyöppnade Nordisk Film-biografen på Mobilia. Totalt var det ca 5000 personer som deltog i konferensen landet över.

Konferensens fokusområde 2021 var Regenerative Business, ett systemperspektiv för att skapa mervärde och accelerera positiv samhällsförändring. Perspektivet, som presenterades vid World Economic Forum i Davos 2020, fokuserar på skalbara lösningar för att skydda, återställa och öka humankapital, miljö och ekonomiska resurser. Talare var bland andra Jenny Lindén Urnes, ägare Lindéngruppen, Fredrik Reinfeldt, fd statsminister och Galahad Clark, vd för Vivobarefoot.

I samband med hållbarhetskonferensen höll FC Rosengård i ett eget program där Football for Lifes stod i fokus. Klubbens styrelseledamot, Daniel Persson, ledde programmet med en paneldiskussion som fokuserade på verksamhetens utveckling sedan 2008, såväl i Sverige som i Sydafrika. Representanter från Veidekke deltog och berättade om hur de satt sin prägel på verksamheten under sina 10 år som huvudpartner till Football for Life. Kundpartner, som nu ska ta över stafettpinnen som ny huvudpartner, deltog också i paneldiskussionen där även FC Rosengårds sportchef, Therese Sjögran, samt fritidsdirektör Johan Hermansson fanns med.

Det blev en givande heldag med många engagerade deltagare. Förutom inspirerande tal och paneldiskussion hanns det också med några pauser där deltagarna fick chansen att mingla och njuta av god mat från Mobilia. Även lite pausyoga, som leddes av moderator Catarina Rolfsdotter-Jansson, hanns med i det digitala konferensprogrammet.

FC Rosengård har varit samarbetspartner till A Sustainable Tomorrow sedan 2017. Samma år utsågs även Football for Life by FC Rosengård, tillsammans med Veidekke, till ”Årets Gränslösa Initiativ”. Motiveringen löd då: ”Vinnare av utmärkelsen är ett initiativ som under nästan tio år varit verksamt och genererat verkligt värde, för de båda parterna i samarbetet – men också för hållbarhet och samhället. Projektet skapar möjligheter och förverkligar drömmar – i Sydafrika såväl som i Rosengård.”

Nu heter priset i stället A sustainable prize och i år gick det till ekologen Pella Thiel för hennes arbete med att göra storskalig miljöförstöring (ekocid) till ett internationellt brott. Ni kan läsa mer om Thiels arbete här:
Microsoft Word – ast-prize-press (cision.com)

De senaste inläggen: