Hanna Andersson klar för FC Rosengård

Mittfältaren Hanna Andersson skriver kontrakt på tre år med FC Rosengård. Hon ansluter från den allsvenska konkurrenten Piteå IF där hon varit en tongivande spelare.

FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran har följt 21-åriga Hanna Andersson under flera år och nu är båda parter överens om ett längre kontrakt som sträcker sig till sommaren 2026.

– Hanna är en hårt jobbande spelare som kan springa i oändlighet och är väldigt lojal till den rollen hon får. Vi har följt henne under en längre tid och i år har hon verkligen tagit kliv i sin utveckling. Hon blir viktig i höst när vi förhoppningsvis ska spela i både OBOS Damallsvenskan och Champions League, säger Therese Sjögran.

FC Rosengårds nya nummer 24 har Rommelanda UF som moderklubb och gjorde sin allsvenska debut i Göteborg FC 2019. Andersson har även meriter från det svenska U19-landslaget. Inför säsongen 2021 gick hon till Piteå IF och nu går alltså flyttlasset över hela landet ner till Malmö och FC Rosengård.

– Jag känner mig otroligt glad och hedrad att få chansen att spela för en så stor klubb i Sverige, jag ska göra allt i min makt för att hjälpa laget att lyckas. Jag ser fram emot att komma ner och börja träna med gänget och få uppleva Malmö stad, säger Hanna Andersson.

Andersson ansluter till sitt nya lag under kommande vecka.

Hanna Andersson har spelat på Malmö IP flera gånger under sin karriär. Här i nickduell mot Caroline Seger i seriepremiären 2023.

De senaste inläggen: