Hanna Bennison – Världens bästa unga spelare

Hanna Bennison har blivit utsedd till världens bästa unga spelare och är årets vinnare av Goals NxGn (Next Generation). Vi i FC Rosengård är oerhört stolta över Hanna och den resa hon gjort i klubben. 
Här kan ni läsa ett utdrag ur Goals stora intervju med Bennison. För hela artikeln, följ länken: Hanna Bennison: The Special Swede in Pursuit of Perfection (goal.com)
När Bennison gick från GIF Nike till FC Rosengård som 11-åring fortsatte hon utveckla sin talang. Malmö-klubben var en dominerande kraft i fotbolls-Sverige och tog fem SM-guld mellan 2010 och 2015. Därmed blev man den mest framgångsrika klubben någonsin, samma år som Bennison började i FCR.
”Resurserna var bättre, med tränare och allt runt omkring fotbollen. Det var mer professionellt och jag lärde mig mycket när jag kom hit. Jag minns min första träning. Jag var jättenervös men laget och tjejerna var så snälla så det kändes som hemma redan efter första träningen. Jag minns också första turneringen vi spelade. Där vann vi och det var en fantastisk känsla. Jag trivdes verkligen här från start.” berättar Hanna Bennison för Goal.

Att Bennison började sin karriär i FC Rosengård med en succé är passande, eftersom det har kommit många fler därefter. När hon var 14 år fick hon sin första kallelse till ungdomslandslaget. Inom ett år var hon sedan en del av Dam A-truppen i klubben.

”Första gången jag träffade Hanna var på ett fystest efter säsongen 2017. Hon hade blivit medbjuden att delta tillsammans med en del andra av våra ungdomsspelare. I uthållighetstestet sprang Hanna till hon kollapsade på marken. Jag kommer ihåg att jag var mycket imponerad av hennes insats och vilja. När jag senare såg henne med en boll så visste jag att hon var, och fortfarande är, en väldigt speciell fotbollsspelare.” minns huvudtränare Jonas Eidevall.
Det var inte bara tränarna som Bennison imponerade på. När Caroline Seger fick frågan om vad hon minns från första träningen med den unga spelaren så svarar hon: ”Att hon hade enorm talang och stark vilja att lära och bli bättre.”


Text: Ameé Ruszkai, Goal


Här följer några fler kommentarer från några som följt Bennisons resa i FC Rosengård:
”Det är helt otroligt att vi har den största talangen i världen i vår förening! Jag har följt Hanna sen hon var liten och den utvecklingen hon haft är unik. Mycket beror såklart mycket på henne själv, hennes inställning och ödmjukhet. Det har gjort att hon är där hon är idag. Det finns inga begränsningar för hennes framtid, ska bli så kul att se hur bra hon kan bli!” säger sportchef Therese Sjögran.

”När Hanna kom till oss som 11-åring utmärkte hon sig tidigt med sina tekniska färdigheter, sin kvickhet och framför allt sin vilja. Hon vet vad som krävs för att bli bäst och jobbar hårt för att nå sina drömmar. Hon ger 100% varje träning och match.” berättar ungdomsansvariga Lena Videkull.
”Steget upp till seniorspel var Hanna väl förberedd på. Hennes välutvecklade spetsegenskaper gjorde att hon kunde bidra till vårt seniorlag från första inhoppet.” säger utvecklingsansvarige Jonathan Bartling. ”Sedan ska vi inte glömma hennes tränare genom åren. Vi är stolta över att ha kunnat ge Hanna de bästa förutsättningarna för att bli så bra som möjligt. Målet i FC Rosengård är att vi ska jobba så enhetligt som möjligt på ungdomssidan för att ge spelarna chansen att nå toppen. Genom att inspirera dem att sikta högre och stötta dem vid motgångar kan vi fortsätta vara den bästa platsen för unga talanger att utvecklas.”