Härlig derbyvinst inför storpublik

Malmöderbyt mot Ariana bjöd på flera mer eller mindre bra målchanser varvat med riktigt bra fotbollsspel samtidigt som det både gavs och togs i närkampsspelet, precis som det ska i ett derby. Publiken som trotsat regnet för att ta sig till Rosengårds IP ångrade sig förmodligen inte efter att de nittio minuterna var över.

– Det var en fantastisk vinst så till vida att vi utförde matchen helt enligt plan och så som vi tränat inför den, kommenterar Marco Whittle derbysegern med 2-1 över Ariana.

I och med segern så är FC Rosengård fortfarande obesegrade på Rosengårds IP och tack vare det klättrade man upp på andra plats i tabellen, samma poäng som ledande IFK Hässleholm men med något sämre målskillnad.

FC Rosengård fick, trots en kort Arianaforcering i inledningen av matchen, en smakstart när Dylan Kosik Suleiman gjorde 1–0 till FC Rosengård redan i matchens tredje minut. Under de cirka fyrtio följande minuterna skapade båda lagen en del chanser varav FC Rosengård hade de klart bästa. Två minuter före halvtid gjorde Emil Grimbe 2–0 till FC Rosengård.

När andra halvlek startade gjorde Ariana ett trippelbyte för att få lite mer fart framåt och komma ikapp i målprotokollet. Men FC Rosengård försvarade sig bra och medan Ariana pressade på för en reducering fick Rosengård ett par halvchanser till att utöka ledningen, tyvärr utan att lyckas. Istället var det gästerna som till slut hittade målet och reducerade till 2–1. Närmre än så kom inte Ariana utan matchen slutade 2–1 och gav tre poäng till FC Rosengård.

Nu kan man kanske tro att derbysegern är något som FC Rosengårds tränare Marco Whittle kan gå och njuta av ett tag, men han berättar att så är inte riktigt fallet.

– Njuta gjorde jag direkt efter matchen men nu börjar förberedelserna och jobbet inför matchen mot Kristianstad, avslutar Marco.

Matchen mot Kristianstad spelas på lördag den 14/5 med matchstart 14:00 och alla är hjärtligt välkomna.

De senaste inläggen: