Vad är Double Hattrick by FC Rosengård?

Double Hattrick by FCR är ett förnyat och utökat koncept på Hattrick by FCR som nu innehåller två spår i tre delar – ett spelarspår och ett ledarspår. I spelarspåret arbetar vi med inspiration, förebilder och upplevelser. I ledarspåret arbetar vi med rekrytering, utbildning och utveckling.

Spelarspåret

Målgrupp: Flicklag i Skåne i åldern 12–15 år. Ett lag/förening kan delta.

Syfte: Att behålla tjejer längre inom fotbollen och föreningslivet och skapa förebilder samt gemensamma upplevelser för lagen.

1

En fotbollsträning som vår elittränare håller i tillsammans med två A-lagsspelare. Träningen består av övningar som vi fokuserar mycket på i FC Rosengård. Denna del är tänkt att inspirera laget – både genom fotbollsövningar men också genom att de får träffa förebilder i form av A-lagsspelare.

2

Andra delen i spelarspåret är en exklusiv matchupplevelse på Malmö IP med eftersnack tillsammans med FC Rosengårds A-lagsstjärnor. Laget ser matchen gratis, får uppgifter att diskutera under tiden och träffar sedan några FCR-spelare för att gå igenom uppgiften tillsammans och självklart även ställa andra frågor.

3

I tredje och sista delen vill vi fokusera på glädje, gemenskap och att ge deltagarna en upplevelse. Vi arrangerar därför en fotbollscup på Malmö IP där de deltagande lagen får spela mot varandra. I Hattrick Cup finns ingen slutvinnare, alla lag får spela lika många matcher.

Ledarspåret

Målgrupp: Unga kvinnor 15–25 år som är intresserade av ledarskap, samhällsengagemang och att arbeta med barn/unga. Ingen fotbollskunskap krävs.

Syfte: Att rekrytera och utbilda unga kvinnor till ledare som i sin tur kan leda till att fler tjejer spelar fotboll.

1

Kickoff med föreningarna med fokus på att rekrytera fem unga kvinnor/förening, 15–25 år, till ledarprogrammet. Föreningarna stöttas av FC Rosengård i rekryteringsprocessen.

2

Ledarutbildning för upp till 100 unga kvinnor uppdelat på fyra tillfällen: inspiration, hälsa, projektledning & ekonomi samt utvärdering & framtid.

3

Hattrick Cup – en fotbollscup på Malmö IP. Ledarna i programmet får i uppdrag att organisera aktivitetstorget på cupen och testa sina nyfunna kunskaper.

”Hattrick är en oerhört värdefull plattform för oss i FC Rosengård för att kunna nå ut till unga fotbollstjejer runt om i Skåne med inspiration och förebilder. Vi vet att föreningslivet är en trygg miljö där vi vill behålla så många som möjligt så länge som möjligt.

Nu vill vi också satsa på en återväxt av ledare och yngre tjejer som börjar spela fotboll. Därför har vi adderat på en ledarutbildning i Double Hattrick by FCR.”

Louise Eklund, programansvarig Hattrick by FCR

Tack för ert stöd!

Hattrick by FC Rosengård finansieras av Swedbanks Ägarstiftelse Skåne, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs&Frosta. Projektet arrangeras i samarbete med Swedbank och Sparbanken Skåne.