1

Första delen av projektet är en fotbollsträning som vår elittränare håller i tillsammans med två A-lagsspelare. Träningen består av övningar som vi fokuserar mycket på i FC Rosengård. Denna del är tänkt att inspirera laget – både genom fotbollsövningar men också genom att de får träffa förebilder i form av A-lagsspelare.

2

Efter träningen är det dags för kunskapsdelen. Här håller vi en workshop i ett aktuellt ämne. Tidigare år har vi haft ämnen så som träning kopplat till nutrition/menstruation och inkluderande idrott/Pride. Under 2021/2022 är temat för Hattrick psykisk hälsa där kunskapspaketet är framtaget i samarbete med Aldrig Ensam.

3

I tredje och sista delen vill vi fokusera på glädje, gemenskap och att ge deltagarna en upplevelse. Vi arrangerar därför en fotbollscup på Malmö IP där de deltagande lagen får spela mot varandra. 2021 arrangerades cupen i samband med WorldPride och kallades därför för Pride Cup. 2022 heter cupen Hattrick Cup.

=

HATTRICK

”Hattrick är en oerhört värdefull plattform för oss i FC Rosengård för att kunna nå ut till unga fotbollstjejer runt om i Skåne med såväl kunskap som inspiration. Vi vet att föreningslivet är en trygg miljö där vi vill behålla så många som möjligt så länge som möjligt.

Kunskapsdelen bygger på att vi själva har identifierat områden som vi i FC Rosengård behöver bli ännu bättre på. Vi tar hjälp av våra samarbetspartners som ger oss kunskap och sedan delar vi med oss av detta till föreningarna i Hattrick.”

Louise Eklund, Projektledare Hattrick by FCR

Som ambassadör för Pride Cup och Hattrick by FC Rosengård presenterar FC Rosengård stolt Lotta Schelin. Hon kommer att bidra såväl kunskapsmässigt som ekonomiskt genom Svenska Fotbollsförbundets satsning ”Alla är olika, olika är bra.”

Lotta kommer att vara på plats i Malmö både i samband med årets kickoff för Hattrick by FC Rosengård, den 6 september, och under Pride Cup nästa sommar.

När jag fick ett belopp från Svenska Fotbollsförbundets satsning ”Alla är olika, olika är bra” att fördela i mitt namn, visste jag direkt att en del skulle gå till FC Rosengård. Jag är imponerad över engagemanget och alla de viktiga projekt klubben är involverad i. Jag är övertygad om att även Hattrick by FC Rosengård och Pride Cup kommer göra skillnad för många unga och kommer att bli hur bra som helst. Jag är jätteglad över att få vara en del av den satsningen genom mitt ambassadörskap, säger Lotta.

Tack för ert stöd!

Hattrick by FC Rosengård finansieras av Sparbanksstiftelsen Skåne, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs&Frosta. Projektet arrangeras i samarbete med Swedbank, Sparbanken Skåne och MKB Fastighets AB.