Helgadottir återvänder till Island

FC Rosengårds målvakt Thora Helgadóttir har tagit beslutet att flytta hem till Island efter en lång fotbollskarriär utomlands.

 -Efter 4.5 goda år i Malmö har jag bestämt mig för att lämna klubben i sommar. Det var ett jättesvårt beslut men jag har under en längre tid känt en längtan efter nya utmaningar. Jag har bott utomlands, mer eller mindre, sen jag var 19 år gammal och jag känner nu att det är dags att flytta hem till Island. Både för att vara nära min familj igen och att ha en civil karriär vid sidan om fotbollen. Sen jag kom till klubben har jag sett, och deltagit i, en riktigt bra utveckling och jag känner jag lämnar Sveriges absolut bästa klubb.  På fyra säsonger har vi tagit tre SM-guld och vi jobbar mot det fjärde.  Jag vill tacka alla mina lagkamrater under min tid här i Malmö, våra supportrar, tränarna som ska se till det blir ett nytt SM Guld i höstas och jag vill speciellt tacka min målvaktstränare Tomas Håkansson. Jag vill också tacka Jonas och klubben för deras förståelse för mitt beslut. Nu har jag fem matcher kvar i FC Rosengård tröjan och mitt enda mål är att lämna klubben som nummer ett i ligan, säger Thora Helgadóttir.

 Till FC Rosengård kom Thora Helgadóttir redan 2007, då hon lånades ut av R.S.C Anderlecht. Ett treårigt kontrakt skrevs sedan med FC Rosengård inför säsongen 2010. Med FC Rosengård har Helgadottir varit med och vunnit 3 SM-guld och hon har även blivit utsedd till allsvenskans bästa målvakt 2 gånger.

 – Thora Helgadóttírs målvaktsspel har varit av stor betydelse för de framgångar som klubben har haft under min tid här. Hon har med sitt spelsinne och sin fina teknik varit en modern målvakt som har hjälpt laget i anfalls- så väl som försvarsspelet. Jag vill önska henne ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollsspelande och även i hennes civila karriär. Jag är övertygad om att den, precis som med hennes fotbollskarriär, kommer att bli mycket framgångsrik, säger Jonas Eidevall huvudtränare FC Rosengård

 -Thora Helgadóttir kom till vår förening 2010 och är en stor del i våra framgångar med bland annat 3 SM-guld på 4 år. Att ha en av Europas bästa målvakter på träning och match betyder mycket utveckling. Thora är en tävlingsmänniska av yppersta klass och när hon nu beslutat sig för andra val är vi skyldiga att visa henne stor respekt. Vi önskar Thora all lycka i allt hon gör framöver, säger Håkan Wifvesson ordförande FC Rosengård.

Vid frågor vänligen kontakta Erling Nilsson tf. VD FC Rosengård 0709-240252.