Hemmapremiär 2015

I årets hemmapremiär så möter FC Rosengård IFK Berga som slutade på fjärdeplats förra säsongen elva poäng efter Rosengård. Efter att Berga inlett säsongen svagt så kom man igen och under hösten så slog man bland annat Höllviken och spelade oavgjort mot FC Rosengård på hemmaplan och tack vare det så klättrade man i tabellen. IFK Berga är ett tufft lag att möta och dom spelar en fysisk fotboll som suger kraften ur motståndet om man inte är förberedda. Förra säsongen vann FC Rosengård hemmamötet med 1-0 och sedan spelade man oavgjort, 1-1, på bortaplan och det finns inget som talar för att söndagens match inte kommer att bli en lika jämn tillställning. IFK Berga klarade oavgjort efter att ha kvitterat i den 78 minuten i sin seriepremiär när man tog emot Kvarnby på hemmaplan och enligt uppgifter så var man inte helt nöjda med sin egen insats.
FC Rosengård lyckades efter många om och men vinna seriepremiären och man gjorde det dessutom med en man mindre på planen efter att Kliment fått se det röda i inledningen av den andra halvleken. Det är i och för sig ett styrkebesked men man måste höja sig då man efter matchen så klart var glada för de tre poängen men inte insatsen som helhet.
Så här ett par dagar innan matchen mot Berga så har man hela truppen tillgänglig för spel förutom Kliment (avstängd) och Valentino (på väg tillbaka efter skada) så det kan vara möjligt att det blir lite förändringar i startelvan jämfört med premiären.
Som redan nämnts så vann FC Rosengård över Berga med 1-0, det var efter att Ylli fått bollen i mål i den 83 minuten så han har lite koll på hur man bör ta sig an Berga:
”Jag tror att vi kommer spela bättre och bättre desto längre serien är gången. Vi har ju många nya spelare o det kommer ta sin lilla tid tills alla hittar sina roller och att vi lär känna varandra bättre på plan. Men nu har vi hemma match mot Berga som är ett bra lag som jobbar hårt för varandra och är kompakta. Det gäller för oss att hålla ett högt bolltempo och ut och njuta av hemmapremiären och få igång vårt eget spel för vi vet att vi är ett bra lag med många duktiga individuellt skickliga spelare.”
Matchen spelas nu på söndag den 19/4 klockan 14.00.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *