Herrarna befäste serieledningen

Förra säsongen blev det en jämn match när FC Rosengård gästade Hässleholms IF och det mötet slutade 1–1 efter att Ismael Hussein kvitterat för FC Rosengård. Helgens match blev precis lika jämn, eller åtminstone den första halvleken som i stort sett präglades av en del försiktighet från båda lagen.

FC Rosengård jobbade sig till ett par chanser i första halvlek men utan att det resulterade i någon riktig farlighet. När andra halvlek blåstes igång inledde FC Rosengård positivt och jobbade så småningom fram en offensiv frispark precis utanför straffområdet efter dryga fyra spelade minuter. Den förvaltades på bästa sätt av Jonathan Ekendahl som satte 0–1 till FC Rosengård. Som en följd av målet försökte så klart Hässleholm flytta fram positionerna i jakt på ett kvitteringsmål och man satte FC Rosengårds försvar på prov vid flera tillfällen. Bland annat fick de en frispark precis utanför straffområdet, men FC Rosengårds försvar gjorde det riktigt bra. Man spelade lugnt och tryggt samtidigt som alla jobbade för varandra vilket gjorde att Hässleholm inte fick den utdelning man hoppats på. Trots Hässleholms försök var det FC Rosengård som hade mest boll och kontrollerade matchen. I den 85:e minuten kom till slut det matchavgörande målet när FC Rosengårds Tayo Junior Saliu sköt in 0–2.

Marco Whittle, seger mot ett bra spelande Hässleholms IF, hur går tankarna efter matchen?
– Det är en del tankar som snurrar runt i huvudet just nu, men mycket glädje för det jobbet laget lägger ner idag. Vi visste på förhand att vi skulle möta ett av seriens bästa lag på bortaplan och dessutom i vår tredje match på en vecka. Men laget var bestämda tidigt att inte ge bort något gratis och verkligen gå för att avsluta veckan med maxpoäng, alltså tre vinster.

– Men nu när vi går på bussen så påbörjas arbetet inför nästa match, så andra tankar kopplas på.

Det blev en jämn första halvlek men i andra halvlek tog FC Rosengård initiativet, vad sa ni till dem i paus och vad gjorde skillnaden mellan första och andra halvlek?
– Det var två bra lag som möttes och då blir det lite så att man känner på varandra i början. I detta fall visste vi hur skickliga de är på att lura in motståndarna att agera på vissa rörelsemönster så att man kan spela på ytan som lämnas, så vi började med att läsa av deras tankar sedan löste spelarna på plan det själva och efter det tycker jag att vi kontrollerar matchbilden. Vi tillsammans kände i halvtid att detta var vår match om vi bara fortsatte med samma koncentration och justerade lite i både defensivt som offensivt.

FC Rosengård är obesegrade i de senaste 8 matcherna. Vad ligger bakom det? Hur ser ni själva på det?
– Vi har en tydlig identitet inom laget och för att kunna nå den så är den interna kravbilden stor och det gör att killarna alltid är de som kräver mest av varandra. Sedan har vi en bra bredd i truppen, många duktiga spelare som ibland hamnar på bänk eller inte ens med i truppen, men varje gång de får chansen visar de en otrolig karaktär och där har vi en av nycklarna till varför det går så bra just nu.

FC Rosengård leder tabellen men föredrar ni att jaga eller att vara laget som jagar?
– Det är 16 matcher kvar om jag räknat rätt och vi har inte jagat någon fram tills vi blev serieledare och kommer inte heller känna oss jagade nu, avslutar FC Rosengårds tränare Marco Whittle.

Segern innebär att FC Rosengård leder serien med två poäng före Kristianstad och i nästa omgång tar man emot Nosaby på Rosengårds IP. Matchen mot Nosaby spelas på lördag den 4 juni med avspark klockan 16:00, mer om den matchen kommer i veckan.

De senaste inläggen: