Herrarna gästas av Kristianstad FC

Hemmamatcherna kommer så tätt nu att vaktmästarna på Rosengårds IP inte behöver krita om planen. Nästa hemmamatch spelas redan nu på lördag då Kristianstad FC kommer på besök.

Lördagens gäster Kristianstad FC är ett lag som FC Rosengård har hyfsat bra koll på då man mötts flera gånger under årens lopp med varierat resultat. Så var det även förra säsongen då FC Rosengård förlorade bortamatchen med 2–1 men på Rosengårds IP fick man sin revansch och vann med 2–0 efter att bland annat Hannes Cederholm gjort ett av målen.

Inför lördagens match ligger Kristianstad på en femteplats i tabellen med tre vinster, två kryss och en förlust. Samtliga av Kristianstads segrar har kommit på hemmaplan. De har haft det betydligt tyngre på bortalan och det är en trend som man förmodligen vill ändra på i helgens match mot FC Rosengård.

FC Rosengård är än så länge är obesegrade på hemmaplan så det kommer inte bli lätt för gästerna att plocka tre poäng. Nu senast var det Ariana, ett av de lag som nämns som möjlig seriesegrare, som kom till Rosengårds IP i hopp om att plocka poäng men de fick åka hem tomhänta. FC Rosengård har så här långt fyra vinster på hemmaplan vilket är en stor anledning till att man klättrat till plats nummer två i tabellen. Man ligger på samma poäng, 13p, som serieledarna men har sämre målskillnad. Inför lördagens match skiljer det bara två poäng mellan lagen så om FC Rosengård gör jobbet har man en chans att få lite distans till Kristianstad i tabellen.

– Det blir en tuff match mot Kristianstad. Det är, om jag minns rätt, ett ungt lag som jobbar stenhårt. Precis som alla andra lag i denna serie så kommer de komma förberedda och taggade till matchen och göra det svårt för oss. Vi ska hantera det på bästa sätt och förhoppningsvis spela en bra match och få med oss ännu en vinst, säger FC Rosengårds lagkapten Hannes Cederhlólm.

Inga problem med att ladda om batterierna efter laginsatsen och derbyvinsten senast?
– Det var såklart en tuff och rolig match mot Ariana, men den är glömd nu och nu gäller det att ladda om på samma sätt som vi brukar göra. Så det ska inte vara några problem. Nu fokuserar vi på lördagens match och vi ska göra vårt absoluta bästa, avslutar Hannes.

Matchen mot Kristianstad spelas på lördag 14/5 med avspark klockan 16:00 och alla är hjärtligt välkomna till Rosengårds IP!

De senaste inläggen: