Herrarna har chans att klättra i tabellen på lördag

I morgon klockan 14.00 blåser domaren igång matchen mellan FC Rosengård och Räppe GOIF på Rosengårds IP. När lagen möttes uppe i Växjö i juni blev det en knapp förlust för FC Rosengård – 2-1 efter att Simon Ingheden gjort FC Rosengårds mål. Efter matchen tyckte FC Rosengårds tränare Marco Whittle att det var en mycket tung förlust.

Rosengård lyckades kvittera hemmalagets ledning, jobba sig tillbaka in i matchen och till och med styra spelet till stor del. Trots det fick man inte med sig några poäng. Kort och gott; nu får man chansen att revanschera sig på lördag och i så fall gå förbi Räppe i den extremt jämna tabelltoppen. Inför helgens match ligger FC Rosengård på sjunde plats i tabellen med 31 inspelade poäng och Räppe ligger på fjärde plats med 33 poäng.

Morgondagens motståndare, Räppe GOIF, ligger som sagt på fjärde plats i tabellen och har så här långt haft en hyfsat bra säsong med nio vinster, fem förluster och sex oavgjorda. Räppe har på sina tre senaste matcher vunnit två – först över Prespa Birlik på hemmaplan med 7- 0 och sedan mot Nosaby borta med 2-3. Sedan kom en förlust i förra helgens hemmamatch mot IFK Hässleholm med 0-2. Nu kan i och för sig en förlust på de tre senaste matcherna ge någon direkt indikation på om Räppe hamnat i eller är på väg in i en svacka. Man kan bara anta att FC Rosengård kommer att möta ett lag som vill tillbaka in i vinnarspåret.

FC Rosengård har minst sagt haft det lite motigt senaste tiden då man kryssat i två matcher och åkt på en förlust. Först spelade man 1-1 borta mot Hässleholms IF, sedan kom förlusten hemma mot IFK Karlshamn med 2-3 och nu senast blev det oavgjort, 2-2, i Rosengårdsderbyt mot Balkan. Efter matchen mot Balkan berättade FC Rosengårds tränare Marco Whittle:
– Just efter slutsignalen var det en del besvikelse såklart. Jag tyckte att killarnas prestation förtjänade mer än ett oavgjort resultat. Särskilt med tanke på hur de sista 30 minuterna såg ut, då hade vi ett rejält tryck mot deras mål. Känslan nu är väl fortfarande densamma, men efter att ha fått tid att analysera matchen så är vi väldigt nöjda med hur killarna jobbade matchen igenom, trots en del motgångar och tveksamma situationer som skedde under matchen. Vi är inte nöjda med resultatet men vi är nöjda med prestationen.

Nu möter man ett taggat Räppe som dessutom kanske har lite extra självförtroende efter vinsten senast mot FC Rosengård och det kommer att märkas på planen. Det kommer bli en tuff match, precis som förra mötet, och om Rosengård ska bärga tre poäng kommer man att göra det med hjälp av rätt inställning och fokus. Spelmässigt vågar jag också säga att de är snäppet bättre.

Självfallet är ingen i FC Rosengård nöjd med den senaste tidens resultat. Man jobbar dock inte för att hitta tillbaka till det som varit, utan vill bygga vidare på det man kan och vet för att på det viset bli ännu bättre, vilket också kommer att ge resultat. Även om man alltid strävar efter att bli bättre imorgon än man var igår så är frågan om man har råd att tappa många fler poäng utan att halka efter i tabelltoppen.

Matchen spelas på Rosengårds IP imorgon lördag den 2/10 med avspark klockan 14.00.

De senaste inläggen: