Herrarna inleder höstsäsongen på hemmaplan

På lördag drar andra halvlek av säsongen 2021 igång efter ett kort uppehåll och FC Rosengård tar emot Asarums IF/FK på Rosengårds IP.

Asarum har haft en minst sagt bra inledning på säsongen då man fortfarande är obesegrade efter åtta matcher. Man har vunnit fem och spelat tre oavgjorda och leder serien, tre poäng före Berga och Karlskrona. Inför uppehållet fick Asarum med sig sju poäng på tre matcher, man besegrade först Karlshamn med 2-1, sedan Räppe med 3-1 hemma och i senaste matchen kryssade man 2-2 mot Balkan på Rosengårds IP.

FC Rosengård har haft en lite motig inledning på säsongen med tre vinster, två kryss och fyra förluster, trots att spelet i det stora hela varit bra. Visst har man gjort någon mindre bra halvlek och blivit straffade för det, men de bra insatserna överväger de dåliga och det måste man ta med sig in i den avslutande delen av säsongen. Inför uppehållet mötte man Sölvesborg borta och vann till slut på övertid efter att Philip Cascalheira nätat för FC Rosengård i den 91:a minuten. Enligt uppgifter var det en rättvis seger sett till hela matchen. När serien nu startar igen gäller det att ta med sig de tidigare insatserna, inte minst segern över Sölvesborg, och bygga vidare på det. Det kommer behövas om man ska slå Asarum på lördag.

Inför lördagens match ligger FC Rosengård på nionde plats, sju poäng efter serieledarna, men med en match mer spelad. Därför är det bara seger som räknas om man inte ska tappa kontakten med lagen ovanför, eller vad som är minst lika viktigt; att inte dras in i kampen kring nedflyttningsstrecket.

Matchen mellan FC Rosengård och Asarum spelas på Rosengårds IP på lördag 31/7 med start 14:00.

De senaste inläggen: