Herrarna kryssade mot Kristianstad

FC Rosengård hade chansen att gå upp i serieledning vid en seger när mötte Kristianstad FC i helgen som gick men det skulle krävas att Hässleholm tappade poäng och så klart att FC Rosengård tog de tre poängen. Nu var kanske oddsen på Rosengårds sida då man inför matchen hade fyra raka segrar samtidigt som man vann senast över Kristianstad när lagen möttes förra säsongen men trots oddsen så ska det spelas i nittio minuter också.

Till en början så såg det riktigt bra ut, FC Rosengård såg till att vårda bollen samtidigt som man såg till att vinna tillbaka bollen genom ett fokuserat försvar och presspel. Inledningsvis så tillbringade man den mesta tiden på Kristianstads planhalva och det ledde fram till hörnan som Jonathan Ekendahl skruvade direkt in i mål i matchens elfte minut. Med en 1- 0 ledning i ryggen så fortsatte FC Rosengård att mala på och Kristianstad fick en och annan kontring men hemmaförsvaret hade inga större problem med att avstyra dem. Så i matchens 38’e minut så fick FC Rosengård återigen utdelning på sitt spel när Emil Grimbe skjuter in 2- 0 och just då så såg det ut som att Rosengård gick mot sin femte raka hemmaseger. Men säg den glädje som varar, nu var det fråga om sekunder för Kristianstad replikerar direkt på avsparken efter målet genom att reducera till 2- 1 vilket också var resultatet i halvtid. Av någon anledning så var man inte riktigt på tårna efter att man gjort 2- 0 och det straffade sig direkt och tack vare det så fick Kristianstad kontakt målmässigt man gick in i den andra halvleken på jakt efter ett kvitteringsmål. Både FC Rosengård och gästerna fick flera lägen men det blev inte mer än halvchanser av dem tills i mitten av den andra halvleken då Kristianstad får iväg ett hårt skott som går mot krysset. FC Rosengårds målvakt Ovays Azizi har fingertopparna på den men kan inte styra ut den så den går in till 2- 2. Under slutet av matchen så trycker FC Rosengård på för att få in ett segermål och man kommer hyfsat nära men matchen slutar 2- 2.

Krysset innebär att FC Rosengård tappat sina första poäng på hemmaplan vilket så här i efterhand känns lite onödigt med tanke på hur man inledde matchen. Men en match varar som bekant i nittio minuter och Kristianstad är ett bra lag som har förmågan att ställa till det för vilket lag som helst i serien även utan att bli bjudna på ett mål. Fast även om det svider lite med poängtappet så är FC Rosengård fortfarande obesegrade på Rosengårds IP  och vill man vara med och kämpa i toppen av tabellen så är det måste att vara starka på hemmaplan. Samtidigt så innebär resultaten från de övriga matcherna att FC Rosengård ligger kvar på andraplatsen med samma poäng som serieledande Hässleholm men med sämre målskillnad. Istället så får man chansen att gå upp i serieledning i helgen som kommer då man möter Asarum på bortaplan på söndag och då Hässleholm spelar borta på lördagen så kommer förutsättningarna att vara glasklara innan domaren blåser igång matchen. Nu kommer inte det heller att bli en lätt match då Asarum är på poängjakt efter en minst sagt dålig inledning på säsongen med bara en seger.

Matchen mot Asarum spelas söndag den 22/5 på Asarums IP med avspark klockan 16:00.

De senaste inläggen: